Årets sista dag

Det här tiden på året man ser tillbaka på året som gått och så även jag.
Jag har konstaterat att jag lever i en Coronabubbla och mina fotoutflykter varit få och i stort sett inga alls med fotokompisar när jag kikar på vad jag har gjort. De flesta turerna har blivit runt husknuten i min hemmamiljö. Jag har nog blivit en riktig ensamvarg….
Här kommer lite bilder och text från årets bildskörd

Våren är en skön tid när vintern ger vika och våren komma med alla blommorna och som alltid varje vår kan man inte låta bli att kasta sig ner bland vårens blommor.

Under våren och sommaren kom två tunga besked och även oväntade besked då två av fotokompisar hade gått ur tiden. En av dem kommer för mig alltid vara djupt saknad då vi gjort många turer i naturen tillsammans men även var mig till hjälp med det tekniska i hemsidor. Då jag vandrar i Flororna känner jag hans närvaro bland skogens väsen som han såg.

Så går sommaren till höst, sommarens grönska går över till en färgkavalkad när träden går in i vintervila.
Någon kolmila blev det ej i år då vi ej fick tag på ved, saknaden fanns där att inte få sitta och vaka men tur att man kan besöka andra kolare och sniffa mila.
Jag var på en tur ner till Östergötland och fotografera hjort, en workshop och lite övning inför årets stora resa till Masai Mara. Tack Fröstad Naturfoto/Niklas för dina kunskaper som du delar med dig.

Jag gillar allt mer att fotografera djur och fåglar, det är en viss spänning att få till dessa bilder och djur och fåglar kan man inte styra, det gör som de själva vill. Så mer av detta kommer det bli framöver.
Jag hade problem att få till skärpa men övning ger färdighet.
Så till årets höjdpunkt, Masai Mara. Man hade levat i ovisshet om resan skulle bli av men det blev det. I en liten öppning där man hade släpp mycket av restriktionerna kom vi i väg (se förra inlägget om själva resan) men jösses vilka köer det var på flygplatserna och visa upp rätta papperna fler gånger innan man kom iväg. Men väl på Mara njöt man varenda sekund, och ja, inte var detta andra och sista gången, nä man måste dit igen men denna gång kommer det dröja då jag har några spännande resor inbokade de två kommande åren.

2022 står nu vid dörren och vill komma in och vad detta år kommer att erbjuda är höljt i dunkel men jag vet att det några spännande resor är inbokade. ( En är bara någon vecka bort)
Men nu vill jag önska dig ett riktigt gott slut och ett gott nytt och även säga tack att du kikar in och läser bloggen min. Det uppskattas varmt och det ger mig en glädje att få dela med mig av mina bilder.

3 reaktioner på ”Årets sista dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.