Om mig

Hej och välkommen till min blogg.

Jag heter Lotta Lund  och bor i Strömsbergs bruk, ett gammalt vallonbruk i norra Uppland.
Fotografering är mitt största intresse förutom kolning. Första kamera var en Instamatic som följde med mig länge, sedan vart det systemkamera, en Chinon som är fortfarande kvar, ihoptejpad…. Numera är det Pentax som gäller.
Att fotografera ger mig ett lugn i själen, dels att få vara ute i naturen men också att skapa bilder. Jag har genom fotograferingen rest en hel del, från Grönlands magiska värld av is till Afrikas (Kenya) savanner. Genom detta har man fått uppleva en hel del men också fått många nya vänner.

Det andra stora intresse är kolning, ett intresse som jag har gemensamt med min gubbe  ( därutav mitt namn KolarLotta).  I augusti, tredje fredagen tänder vi en kolmila som kolas under c:a 5 dagar.  Arbetet att få till en mila börjar i maj med att veden ska huggas, sen i juli är det dags för inresning av milan och sedan tänds hon i augusti.  Efter avslutad kolning står hon och svalnar av och rivs i mitten av september. Det är ett tungt, skitigt men otroligt roligt arbete!

Jag är ordförande för Biofoto Sverige, en naturfotoförening för alla som älskar att vara i naturen med sin kamera. Biofoto finns både i Norge som i Finland och vi har samarbete med varandra. 

Om du är intresserad att köpa mina bilder är det bara att kontakta mig

Fotograferar också på uppdrag, kontakta mig så kan vi diskutera vidare.

Bloggen kommer inte att vara daglig uppdaterad.

9 reaktioner på ”Om mig

  1. Hej,
    …sökte på Hållnäshalvön då jag letar efter bilder från Fågelsundet, Björns fyr m m.
    Har du några bilder i ämnet, …eller kanske känner till någon som tagit bilder därifrån.

    Hälsn m:)

  2. Hej Lotta!
    Måste börja med att berömma dej över din fina blogg och dom fantastiska kort du tagit. Otroligt vackra man blir glad och varm isjälen. Hoppas du fann några nya härliga motiv idag. Såg även filmklippet som svt gjort. Kul att se.

    Mvh Helena (massören)

  3. Roligt att du för kolartraditionen vidare. I dina trakter var ju kolningen huvudsyftet med skogen i 300 år! Visste du att samma skog även betats t ex från Strömsbergs fäbodar, Herrgårdfäbodarna? I bästa fall kan det finnas en fäbodglänta kvar där…

    Claes M forskar på utmarkerna

    1. De gamla hantverken ska bevaras och föras vidare in i nästa generationer och får inte glömmas bort. Vet att det finns fäbodar runtom mig, vi är väl den sydligaste gränsen. Men de namn du gett mig känner jag inte igen.//Lotta

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.