Naturen bestämmer…

Norra Sverige är ännu outforskad för mig men i helgen så fick jag komma till Abisko, en workshop där norrskenet skulle stå i fokus med Foto Magica. Jag hade länge viljat komma norrut för just den upplevelsen och när resan kom ut så var det bara att boka. Veckan innan börjar jag kolla vädret, såg inte bra ut och när det började närma sig kom varningar om kraftigt oväder. Men hoppet är det sista som överger en.

Hård vind och snö möter oss när vi kliver av planet, man har sagt att i Abisko lyser alltid solen och himlen är blå, mm, ovan molnen är himlen alltid blå… Men så här är det på mina resor, vädret visar sin finaste sida eller inte….
Första utflykten blir kring hotellet med ett stopp vid kanjonen där vi står bra länge för att fotografera.

Tyvärr gör snön att man inte kan se så långt men jag njuter ändå men kvällens eventuella norrsken verkar inte bli av pga ovädret. Runt kanjonen finns många motiv att fånga och vi står länge där innan det är dags att gå vidare.

Kvällen kommer och vi äter middag på hotellet, maten är otrolig god och man njuter av varenda tugga. Samtidigt håller vi ett öga på vädret, kanske det spricker upp. Plötsligt lugnar vinden sig, vi ser månen och gör en utryckning med kameror och stativen, vart finns det minst med ljus, jag ser norrskenet och försöker snabbt göra en överblick vart det är bäst. Jag hinner ta några bilder innan stormens öga stängs och vinden och snön tar fart igen. Och bilderna? De är redan i papperskorgen då allt blev fel.
Dagen efter svämmar FB och Instagram över med bilder över norrskenet som dansade för hela Sverige men inte för oss. Ett av de kraftigaste norrskenet på mycket länge och här satt vi i ett snöväder, ett ödets ironi och många hade roligt åt mig. Jag tror att norrskenet inte tycker om mig då den alltid dansar då det är molnigt eller mitt i natten på en vardag. Och efter denna helg tror jag att jag ger upp, hon har vunnit.
Vi tar en tur mot Björkliden, längre kommer vi inte då vägen är avstängd pga det hårda vädret. Och här står träden i fokus bl.a.

Vi far och fotostannar där det verkar intressant, som sagt vädret gör att man får göra det bästa av det hela.

Det vart även en promenad ned till sjön och få en bild på Lapporten.

När man har kul så går tiden fort och det gjorde det. En härlig helg med mycket skratt, snöoväder och god mat hade nått sin ända och det var dags att åka hem men det vart två snabba besök innan vi satte oss på planet hem, Kirunas fina träkyrka och Ishotellet.

En sak är då säker, tillbaka till Abisko ska jag men då i höstens färger och ta en vandring på fjället och kanske, kanske är hon snäll, fru Norrsken, och dansar för mig.
Tusen tack Foto Magica för en härlig helg.

4 reaktioner på ”Naturen bestämmer…

  1. Tycker du skall vara nöjd, med att få känna lite riktig vinter, och bilderna talar sitt tydliga språk. Intressanta fåglar i toppen av trädet, kanske sidensvansar?

    1. Tusen tack för dina fina ord och ja, det är sidensvansar. Men jag hänger inte med huvudet då jag gillar vinter med sitt magiska ljus och bäddar in landskapen med snö.

  2. Härliga bilder, Lotta! Ålder och krämpor gör att jag inte längre orkar vandra eller åka skidor i fjällen! Saknar det väldigt mycket! Får glädjas över mina vänners bilder istället. Som Du vet är jag väldigt förtjust i Dina:-). Var rädd om Dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.