Naturfotodagen, Västerås

På fredagen var det dags att montera Sixty Chicks 60 bilder in i ramar och sättas upp. Vi fick komma in tidigare då vår utställning är stor och det var vi mycket tacksamma för. Under 10 timmar skruvades det, putsade glas och montera ståltråd till upphängningen.
sixtychicks-1Och så skulle tavlorna upp och då gällde att klura ut hur tavlorna skulle hängas för att det skulle se bra ut.
sixtychicks-2
sixtychicks-3Och när tavlorna hamnat i rätt ordning var det dags att sätt upp dem.
sixtychicks-4
sixtychicks-5Tiden räckte inte till och de sista bilderna fick sättas upp på lördagsmorgonen.
Vid 16-tiden på fredagen kom de övriga utställarna och satte upp sina bilder och vi fick mycket beröm av bilderna som ramar men också detta initiativ att lyfta fram kvinnlig naturfotografer.
Så kom lördagen och äntligen premiär för Sixty Chicks*Wild Pics. På stor scenen fick jag tillsammans med Heidi H berätta om utställningen och jag avslutade med att alla kvinnliga fotografer skulle resa på sig. Och det var roligt att se hur många detta var!
Mitt på dagen vara det dags för en träff med tjejerna nere i utställningshallen.
DSCF2158namnlöst motivlottalundcopyright
DSCF2153namnlöst motivlottalundcopyrightI utställningshallen så var det mycket folk och i gästboken skrevs det många positiva ord.
DSCF2150namnlöst motivlottalundcopyright
DSCF2157namnlöst motivlottalundcopyrightEn intensiv men enormt rolig dag där det östes beröm över utställningen. Jag fick till och med höra att man blivit kaxig.
Jag känner mig stolt att vi 60 tjejer från Sverige, Norge och Finland har gjort detta, skapat historia och ett samarbete över våra gränser.
Lokaltidning samt lokalt tv skrev om detta och här är länkar till reportagen:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastmanland/naturfoto-i-fokus?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20160214%3Anaturfoto-i-fokus%3Anyh
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.3561438-en-seger-for-det-kvinnliga-naturfotot
Det finns mer artiklar och blogginlägg från denna dag, sök på nätet.
På söndagsmorgonen plockades utställningen ner och packades i Jeepen för att fraktas till Oslo där det ska sättas upp på deras Naturfotofestival i mars.
DSCF2188namnlöst motivlottalundcopyright
Vill sända ett stort tack till Conny och hans team för detta underbara evenemang, i år besöktes Naturfotodagen av nästan 1400 personer.
Vill även tacka Leif med sitt team i utställningshallen med hjälpen.

3 reaktioner på ”Naturfotodagen, Västerås

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.