Sixty Chicks*Wild Pics

I månader har det planerats, stor vånda vilken bild man ska välja men nu närmar sig upploppet,målet är nära. Ja, vad är det jag pratar om och vad är det för konstig rubrik.
Biofoto, en naturfotoförening som finns i Norge, Sverige och Finland har gemensamt skapat en nordisk fotoutställning med enbart tjejer. 20 st. från varje land har fått den stora äran att få vara med. Och på Naturfotodagen i Västerås den 13 feb. så är det urpremiär för denna makalösa utställning. Sedan vandrar den vidare till Norge och deras stora Naturfotofestival i mars för att sedan åka till Finland och Haltia och där kommer den få vara kvar under en längre period.
Jag är den ansvariga för Sverige, Heidi Holmlund för Finland och Heidi Mellingen för Norge.
Detta gör vi för att vi tjejer ska visa att även vi kan, ser man så är det oftast män som har den framträdande rollen i naturfotografering och det är det männen som oftast får föreläsa på olika arrangemang. Varför kan man undra.
Men vi vill också skapa samarbete mellan de nordiska länderna i vår förening.
Och bilderna till denna utställning är otroliga och man ser vilken bred tjejerna har från macro till undervattensfoto.
Det finns sedan tidigare en kvinnlig naturfotoutställning som Profoto gjorde som heter 48 kvinnliga naturfotografer som fick mycket beröm och den vandrar fortfarande vidare och nu kommer den finnas på Skånsk Naturfestival den 5 mars. Och detta visar vilken kvinnokraft det finns.
Spänningen stiger för var dag och alla är ivriga. Detta kommer bli en makalös utställning så har du chansen att se den så ta den.

image

5 reaktioner på ”Sixty Chicks*Wild Pics

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.