Dagar på Runde, del 2

Det blev inte många timmars sömn för på morgonen så var det utterspaning. Vi satte oss i bilarna och rullade sakta iväg där de brukar hålla till. Vi spanade och spanade, en massa fåglar av olika sorter såg vi men ej uttern. så efter tag så rullade vi tillbaks till campingen för lite förfika till frukosten.
På schemat denna dag stod en båttur runt ön och detta skulle bli riktig kul men att fota från en gungande båt är inte det lättaste. Första gången jag fick pröva på detta var när jag besökte Grönland, det gäller att följa med och snabba slutartider.
Vi fördelade oss på två båtar och vi åkte med Aguilla och en härlig skeppare skötte rodret.
Efter tag så kom vi fram till första fågelgruppen, Skarvarna, en fågelgrupp som är illa omtalade då deras boställen förstör all växtlighet och att de är duktiga på att äta. Men det går inte komma från att de är vackra med sina gröna ögon.

Färden fortsatte vidare mot nästa kolli, havssulorna.

Tätt, tätt ligger deras bon efter hela berget men det sorgliga är när man tittar närmre vad deras bomaterial består av, tågvirke nät, rep mm, en dödsfälla för ungarna när de börjar bli mer aktiva och tränar upp vingarna och fastnar och kommer inte loss eller föräldrarna som fastnar och då får partnern svårt att föda upp ungen.

Det var en mäktig syn att se denna koloni med alla havssulor.
Färden fortsatte in i en av grottorna.

Så var det dags att vända hem och under färden försöka fånga fåglar i flykt.

Under båtfärd blev det många bilder men många kommer att kastas då det är oskärpa och halva fåglar.
Vid lunchen frågade man om det fanns intresse att ta en ny tur med båten till kvällningen och självklart så var man på. Kände att kroppen ville vila från att ta en tur upp på berget så en ny omgång i kvällsljus var allt för lockande.
Så här kommer en ny omgång men i kvällsljus..
Bilden nedan visar utsiktspunkten där man står och fotograferar bl.a Lunnefåglar.
På höger sida strax till vänster om puckeln, det är där man står och fotograferar.

Så blev det en ny omgång att fotografera toppskarven med sin snygga frilla.

Tordmulen hade dykt upp nu till kvällningen.

Lite osäker men sillgrissla? Sjöfågel har jag sämre koll på än skogsfågel.
Och havssulor….

Som på förra turen avslutade skepparen att mata måsarna något jag tyckte var otroligt kul så lillkameran plockades fram med vidvinkel.

Att fånga måsarna i rätt tid var inte lätt och detta vill jag testa mer då det gav mersmak bl.a. längre slutartid för att få mer oskärpa.
Men allt har sitt slut och det var även denna tur och vi glider sakta in i hamn. En underbar tur med x antal bilder på minneskortet men vet att efter gått igenom alla bilder att många kommer gå ner i soptunnan. Fotografera i en gungande båt är inte enkelt men en kul utmaning.
Nu var det dags att krypa ner i sängen för några få timmars sömn. Att vara på workshop då vet man att sömn är en bristvara för det gäller att ta till vara på timmarna och fotografera så mycket man bara kan.

2 reaktioner på ”Dagar på Runde, del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.