Var hälsad våren

April blev ett långt kapitel med kyla och snö och det kändes som våren aldrig ville komma men så kom värmen och på en vecka exploderade naturen och björkarna slog ut sina små gröna blad. Och vårens budbärare blåsippor och vitsippor började blomma för fullt och att hänga med när våren exploderar är inte lätt.

Jag vandrar i skogen för att fånga våren men också njuta av skogen som nu är hotad av avverkning, i den mjuka mattan av mossa och solen som strilar ner mellan träden. Längre bort ser jag ekorren tjattrandes springande uppför trädet och en spillkråka hörs. Jag känner mig sorgsen och efter ha gått med skogsbolaget så känner jag mig uppgiven, de ser en skog som är mogen för avverkning, jag ser en skog som varit opåverkad länge och på väg att bli gammelskog. Jag försöker få dem förstå, det är motionsspår och man vill vara i skogen, inte på ett kalhygge och en tätortsnära skog. Kanske det är sista sommaren jag vandrar i skogen.

För några dagar sedan satt jag i ett gömsle hos Wild Nordic i Kungsberg, Sandviken med Nina. Detta gömsle är ett vattengömsle, en konstgjord damm där man fotograferar fåglar och djur som kommer fram att äta, dricka och bada. En helt underbar dag där vi hade mycket trevlig med skratt och prat och så klart en hel del fotograferande. Och jag kan varmt rekommendera Wild Nordic som har både örn (vintertid) , björn och vattengömsle. Sara och hennes medarbetare sköter dessa gömslen och allt kringarbete strålande och alltid lika roligt att få komma dit.

Njut nu av våren, av fåglarnas underbara sånger och alla blommor som färgar marken i alla de färger som finns.

Ha det gott

4 reaktioner på ”Var hälsad våren

  1. Hej Lotta😘. Helt underbara bilder, gör mig så lycklig av att se dem och och njuta av miljön! Mår inte så bra och har det jobbigt just nu🥲. Kan inte vandra i skogen längre tyvärr. Dina vackra bilder gör mig så glad💕

  2. Ja, det där vemodet och maktlösheten mot skogsnäringen är vi många dom delar.

    Vi måste få våra politiker att skärpa reglerna om naturvårdhänsyn, kultur- och social hänsyn för det hänsynslösa skogsbruket.

    Men med politiker som blivit duperade av skogsnäringens skickliga lobbyister är det uppförsbacke för naturskydd och naturvård.

    1. Ja, nu känns det motigt, det ramlar in avverkningsanmälningar på avverkningskoll.nu och vad ska man göra, de vill inte lyssna, de ser skogen som stor kassako men vad händer när allt brakar ihop, då står vi där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.