Bland träd och klippor i Cornwall del 2

Nu så kommer fortsättningen på min resa i Cornwalls omgivningnar.
Vi hade Newquay som basstation och hotell Victoria med anor från 1800-talet och som jag skrev i förra inlägget så fungerade inte hissen så släppa upp packningen var lite kämpigt men utsikten på rummet vart en fin belöning, utsikt ut mot havet och fullt med surfare som försökte fånga den rätta vågen.
Vi var först vid frukosten som var i Engelsk stil, korv, ägg, vita bönor, bacon och bröd på det, kaffe/te. En frukost som man står sig länge på. Sen var det dags att ta sig an den Engelska kusten och först stoppet var Bedruthan Steps.

När vi var nöjda fortsatte vi vidare för att upptäcka kuststräckan och hamnade i Hartland populärt ställe och mycket folk. Ett härligt ställe där man kunde finna många intressanta vinklar att fånga med kameran. Intressant med England är att folk är inte rädda för att prata och det vart några gånger man fick frågan var man kom från och vad man tyckte om området.

Det är lätt att glömma detaljerna när man fotograferar, man vill få med landskapet och glömmer att titta ner. Sedan är vid sådana resor att tiden kan bli knapp då man inte har lång tid på sig innan det är dags att dra vidare till nya ställen. Jag har mina fyra F när jag är ute och på denna korta tid är det svårt att använda dem. (Fika, filosofera, fundera, fotografera)
När jag går tillbaka ser jag att grabbarna har funnit puben och njuter av god mat och öl.
Och sen var det dags igen att åka till nästa ställe och sista stället för dagen.
De Engelska vägarna är intressanta, smala och slingrade vägar där man knappt kan mötas och ibland får man backa en bit för att finna en ficka för att släppa förbi mötande bilar. Jag beundrar de som kör lastbil på dessa vägar men som sagt, det är en vanesak och de är vana men för en nordbo kändes lite läskigt och att de kör på fel sida.
Nu skulle vi besöka En fyr, Trevose Head Lighthouse. Här kunde man känna den råa styrkan i havet, stora höga vågor slår in på klipporna och man känner sig liten när naturen visar sina muskler. Nu skulle vi vänta in att fyren skulle tändas och få den bilden.

Nu var det raka vägen hem till hotellet, äta middag och sedan i säng. Långa dagar, mycket frisk luft och tankearbete gör att man blir bra trött och man somnar ovaggad på kvällen fast man vill gå igenom dagens bilder och se om det blivit någon guldklimp i bildskörden.
Nästa dag är det fyra ställen som besöks och samma ställe på morgonen och på kvällen men tidvattnet gör väldigt mycket för bilden och man hade mycket inspiration på morgonen men på kvällen när tidvattnet stod lågt så fanns inte samma inspiration.
Här träffade vi också den andra fotogruppen från Sverige som också hade Godrevy Point som fotopunkt.

En intensiv dag men rolig och detta var den sista heldagen och morgondagen var det dags för hemfärd med en liten kort stopp på vägen tillbaks.
När vi tillbaka så märktes att det var lördag, svårt att finna en resturang då de flesta var redan fullbokade men Mattias fann en pizzeria som hade riktig god mat, jag fick äntligen min sallad då jag såg att de hade Cesarsallad på meny, min favoritsallad och vad jag hade saknat att äta sallad. De andra åt pizza och de fanns en variant som var lite ovanlig i våra ögon, den hade hål i mitten där man hade lagt salladen. När vi promenerade tillbaks var det livat värre i stan och så mycket ungt folk! som var ute. Vid sidan av hotellet fanns det en resturang som tydligen var innestället för här var det kö och det kändes som ingen var över 20 år. Men nu skulle det packas och se över dagens skörd i bilder.
Och så var det sista dagen och färden mot London och Heathrow men ett litet stopp vid Golitha Falls.

Vi hade gott om tid men pga olycka på huvudvägen blev det en sidoväg in mot London för att inte riskera bli fast i köerna men tiden blev knappt ändå när vi kom fram men till slut satt man på planet hem. Nu hann man man fundera över veckan och jag kan bara säga att det varit en underbar vecka på alla vis. Mattias sitter med mycket kunskap och ser till att vi har det bra, ändrar schemat om något händer pga väder eller andra saker. Jag hade gärna gjort ett kort stopp vid Stonehenge då vi passerade förbi den men fick en bild på den med mobilen och lite längre tid vid skogen men skulle Mattias göra om denna resa hänger jag på igen.
Och sen måste min kamera få lite kärlek då sensorn är fylld med fläckar och det är extra mycket arbete med bilderna för att få bort fläckar.
Ett tips för er som är och fotograferar på nya platser, det är inte alltid lätt att komma ihåg vart man varit och vilken plats det var, ta en mobilbild, i bildens information finner ni även en gpspunkt som berättar exakt vart ni har varit. En liten bilddagbok kan man säga.
Nu är det lugnt ett tag innan det är dags för nya äventyr, kanske det är dags igen att få sätta sig i ett skjul och fotografera flaxande vänner.

4 reaktioner på ”Bland träd och klippor i Cornwall del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.