Bland träd och klippor i Cornwall

Så var man på Arlanda igen efter bara varit där en vecka tidigare efter en härlig helg i Norge där jag föreläst på en NaturFotofestival i Stjørdal, Trondheim men nu var det England och Cornwalls härliga natur som gällde. Denna fotoresa anordnades av Fotomagica och jag hade sett fram emot detta länge, att baravara med nya som gamla fotokompisar och göra det jag verkligen gillar, att vara ute med kameran och upptäcka nya spännande platser med goa kamrater.
När vi landat på Heathrow tog vi oss ut till biluthyrningen för att sedan ge oss iväg till Cornwall, det bästa med bussen vi fick att istället som i en vanlig buss att sätena är i rad så var de vända mot varandra och genom detta kunde vi prata med varandra utan vrida oss runt. Vi hade några timmar framför oss innan vi var framme där vi skulle övernatta. När vi passerat gränsen till Dartmoor tar vi en bensträckare vid Fingle Bridge, en stenbro med anor från 1700-talet men den kan vara äldre.

Så när vi var rastade och några testat puben fortsatte vi vidare mot vårt hotell Two Brigdes i hjärtat av Dartmoor, en charmigt hotell där jag gärna hade varit någon natt till för där fanns något jag verkligen vill dyka in i länge och utforska, Wistman`s wood, en ekskog som är magisk.
Tidigt på morgon när solen ännu inte vaknat tar vi promenaden till ekskogen, tyvärr är inte vädret med oss, här vill man ha dimma så skogen blir så där underbar magisk men när man är på resa får man ta de förutsättningarna som erbjuds och göra det bästa av det hela.

Och självklart ser jag figur i de vridna trädgrenarna, bl.a. en elefant men tyvärr springer tiden i från oss och vi måste tillbaka, hade gärna hoppat frukosten för att få någon timma till med skogen. Efter frukost var det dags att fara vidare mot kusten med en bensträckare vid Dewerstone Wood. Jag är svag för skog och träd och återigen får jag besöka en härlig skog med rinnande vatten.

Vi var inte ensamma utan en annan fotogrupp fanns här också så det var bara att vänta in om man ville ha en bra vinkel så man inte ställd sig i vägen för någon annan. Men så var det dags igen att fortsätta vidare mot havet och när skymningen började falna var vi framme vid havet och Trebarwith strand. Och nu har vi det här med tidvatten och det gäller att veta, är det på väg ut är det lugnt men är det på väg in gäller det att hålla ett extra öga på havet och vågorna då vissa vågor kan gå extra högt. Jag som har stor respekt för havet är verkligen uppmärksam på detta och svårt att koppla av.

Här var vattnet på väg in och vågorna kom högre och högre upp men ljuset förlorades allt mer och till slut var det dags att fara till Newquay och Hotell Victoria som skulle bli vår bas för resten av veckan, ett hotell med anor från 1800-talet. Tyvärr så verkade hissen också vara det då den var ur funktion så det var bara att släppa upp packningen 2 våningar.
2 dagar var nu gjorda, tre kvar och man har hunnit bekantat sig med både Englands natur som deras mat, fish and chips är ett måste när man är i England men pubens ölkultur står jag över då jag inte dricker alkoholhaltiga drycker och tyvärr så måste jag nu mera också undvika läsk då man har börjat tillsätta sötningsmedel i dem och det tål jag inte så det fick bli vatten.
När jag kryper ner i sängen den kvällen känner jag mig lycklig, vad jag älskar detta och så underbara kamrater på denna trip, en säker chaufför som kör oss tryggt på Englands små vägar och då menar jag små när häckarna skrapar på var sida av bilen och man kan inte mötas. I morgon är det en ny dag med nya spännande platser att besöka.

Fortsättning följer…….

2 reaktioner på ”Bland träd och klippor i Cornwall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.