Upptäcka naturreservat

För några dagar var jag på första cykelturen efter min olycka tidigare i år där jag bröt armbågen och cyklade förbi ett naturreservat och min tanke var att återvända senare och göra ett besök. För någon dag så var det dags, tyvärr hade jag inga batterier till gpsen men tänkte göra ett försök ändå då detta reservat ligger en bit in från vägen. Jag började vandra efter märkningen men kände att jag bara gick parallellt efter vägen och till slut vände jag tillbaks. Det gick stigar härsan och tvärsan, några mer upptrampade en andra, fann också blåa markeringar på träden men vågade inte chansa. När jag var nästa tillbaks till bilen fann jag dessa blåa markeringarna igen, tog fram telefonen och kikade på kartan och ser att markeringarna går rakt mot naturreservatet, kunde det vara någon som märkt upp en stig dit? Jag lovade mig själv att göra ett nytt försök senare med fulladdad gps men då jag inte hade lyckats med denna tog jag mig till nästa som låg några kilometer bort. Efter letat mig fram med hjälp av kartan då det är många skogsvägar var jag framme vid Ersta Naturreservat nära E4an och lite jobbigt var det med trafikbullret. Här går det en skogsväg i kanten av reservatet och jag följde den medan jag scannade av omgivningen. Till slut valde jag att bara kliva in och utforska.

Mycket bröte var det men skogen intresserade mig. Jag satte mig ner för att ta in omgivningen medan jag fikade, de fyra f:en, fundera, filosofera, fika, fotografera det är så jag vill ha det för att komma in i rätt stämning och stämmer det inte ja, då kan man alltid njuta av naturens skönhet.
Jag tar kameran och stativet och vandrar iväg och finner en hel del och ser då svampar som sitter perfekt, nu behövde jag mitt macro men vänta nu, vad någonstans ställde jag min rygga? Jag ser mig omkring, det är så rörig skog så det är svårt att se. Ska jag lämna kameran och stativet och leta? Men då kanske jag inte finner dem heller? Jag får leta och hoppas jag hittar tillbaks till svamparna men kameran lämnar jag inte. Sakta börjar jag leta åt det håll jag tror det är, letar och letar, vänta, där är något blått! Jag hade ställt min vattenflaska på stocken, tack för det. Nu skulle jag bara hitta tillbaks till svamparna och jippi, där är de.

Hösten är en underbar tid och dessa små svampar gör att man blir helt salig, blommor på våren och svampar på hösten.
Jag går vidare spanar och känner in området och känner att här ska jag utforska mer men då med gpsen så man inte går helt vilse. Snart ser jag fler svampar och stannar till.

Med denna svamp testade jag något helt nytt för mig, jag använde en liten lampa då svampen stod i skugga. Och ser ni ansiktet svampen står på?
Ser att jag börjar tappa ljuset så jag drar mig tillbaks till bilen men detta område måste utforskas mer, måste även finna de kolbottnar som ska finnas i området.
Jag gör ett kort stopp vid granplantaget där gammal åkermark planteras igen.

Met ett naturreservat jag kan är Flororna som jag besökte idag då Stf Uppsala och rovdjursföreningen hade en utflykt dit för att leta efter vargspillning och det fann vi på fyra ställen. Nu var det svårt att fotografera då det är bara följa med men några bilder blev det och j ag fann ett troll också.

Flororna är fylld av troll och andra väsen, det gäller bara att kunna se dem.

2 reaktioner på ”Upptäcka naturreservat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.