Ha en fin midsommar

Jag vill önska dig en härlig midsommar med god mat och avkoppling. Här hemma är förberedelserna i full gång med att ordna olika maträtter som ska avnjutas i helgen. I kylskåpet står gravad lax och tjärlknulen och drar till sig smakerna och några rätter till står i kö för att bli klara.
Men inte det enklaste i år att fixa allt, en vänster arm som inte mår så bra efter krasch med cykel men sakta blir det bättre. Största bekymret har varit hur det ska gå att fotografera men stativet får bli min hjälpreda tills man är tillbaka på banan igen.
I början av veckan var jag ute med en kompis och besökte Måsjön utanför Gimo i uppland. Jag vill inte rekommendera att åka dit då ett stort angrepp av granbarkborren ( det värsta jag har sett) och många döda träd. Länstyrelsen har gått ut med information och även satt upp avspärrningar. Men guckuskorna lockar och drar varje år.

Man har redan ett antal bilder på dem men de är så speciella, som ett exotiskt inslag i vår svenska natur.
Men nu kunde jag inte kravla och vika mig tredubbelt pga arm och sårigt knä men skam som ger sig, jag gjorde mitt bästa.

De sjöng på sista versen men de är fina fast de är på väg att vissna ner. Måsjön är en stor lokal med Guckuskor och vi i Uppland är bortskämda ha dem runt oss och detta beror på de kalkrika skogarna.
Men det var myggit och efter några timmar så gav vi oss, dels var man nöjd men myggen blev allt fler. De sista bilderna tog man med det gamla ryska objektivet Helios, den skapar en härlig bokeh.

Men nu visste jag att detta fungerade och gjorde senare en utflykt till Fagerön, Östhammar. Det finns en bokskog som jag har länge viljat besöka och nu när det finns gott om tid så varför inte passa på.

Men jag höll inte på ta mig dit, sista biten så låg det två stora träd tvärsöver den lilla traktorstigen och jag stod ett bra tag och funderade, inte lätt att klättra med en arm men envis som jag är tog jag mig över. Nästa hinder var grinden och skulle det vara kor i hagen, inte för att jag är rädd men har respekt då de inte känner mig. Men de var i andra hagen och efter ett antal råmande satt de i full galopp bortåt.
Och så till slut stod jag i bokskogen och sa till mig själv att till hösten blir det ett nytt besök.

Men nu ska jag fortsätta med förberedelserna som väntar på mig, en liten paus och vila är över. Men jag hoppas du njuter och får det riktig härligt i midsommar

/Lotta

2 reaktioner på ”Ha en fin midsommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.