Midsommarnatt

Solen sjunker sakta ner och färgar himlen med sin färgpalett. Från ån hörs flodsångarens sång och även vildsvin då det brakar i skogskanten ner mot ån. Jag styr mina steg in i skogen och även här håller fåglarna sin nattkonsert men även tusental mygg som följer med mig på min nattliga promenad.

Jag vandrar förbi den gamla gården där endast ruiner finns kvar och min tanke far iväg på de som levde och bodde här.
Min vandring drar in mig i skogen, förbi en gammal åker som nu igenplanterad av gran, en vanlig men sorglig syn i tanke på allt arbete man la ner för att få jorden brukbar för att kunna odla grödor till sin familj.

Efter ha passerat plantagen går min promenad över ett litet hygge innan jag går in i skogen igen för att komma fram till en vändplan, här styr jag mina steg hemåt.
Midsommarnattens ljus är underbar och man njuter av fåglarnas sång, i fjärran hörs ljudet från en fest.
På skogsvägen finns allehanda blommor men också insekter.

Vad funderar du på lilla vän där du sitter på bladets kant

Grässtjärnblomma, vilket underbart namn för den lilla blomma som jag älskar. Så liten och skör och den är en härlig modell som bjuder på många sköna vinklar.

Ännu inget djur i sikte, morkullans knirpande hörs när den flyger över hygget. Står tyst ett tag för att höra om någon fler är ute men myggen gör att jag måste gå igen.

Promenaden börjar nu närma sig slutet, en härlig midsommarpromenad på nästan 5 km där man gått från åker och äng, in skogsplantaget, skog och hygge. Innan det är dags att krypa ner i säng sitter jag en stund på bron och låter tankarna löpa.

2 reaktioner på ”Midsommarnatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.