Vitsippor och lite andra vårblommor

Det lyser vitt, vitsipporna har vaknat och jag vandrar skogsstigen fram. Solen strilar ner mellan träden och fåglarna kvittrar för fullt och jag myser. Överallt ser jag vårens blommor, blåsippor, tussilago, vitsippor, backskärvfrö och när jag kommer ut i hagen även svalört. Skrämmer iväg en hare som satt och åt på späda grässtrån men jag har sett lämpliga vitsippor så jag lägger mig ner får att fånga dem på bästa sätt.

Efter tag känner jag mig nöjd för stunden och vandrar vidare i hagen, går vidare mot gården som låg här en gång i tiden, endast rester finns kvar av hus och ladugård och åkrarna planterade med gran.

Naturen tar tillbaka det människan en gång i tiden röjde bort, sly och hallonsnår på gårdsbacken och grisarna har även plöjt upp marken. Jag tar en sista blick innan jag vänder hemåt, tar stigen efter ån och finner fler vitsippor som jag inte kan lämna så jag sjunker ner och genom kameraögat letar jag efter bra vinklar.

Längre bort ser jag några blåsippor och dessa får avsluta mitt fotograferande, solen börjar sänka sig ner och jag har en liten bit hem att gå.

2 reaktioner på ”Vitsippor och lite andra vårblommor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.