Vintertid

Att besöka Gysinge vintertid är en tradition och oftast med ett gäng kompisar och så var det nu också. Vi träffades tidigt på morgonen vid Sevedskvarn för att fota landskapet kring broarna.
Mycket vatten är det, tyvärr inte så mycket is men snö.

I och omkring Gysinge (Färnebofjärdens Nationalpark) finns det mycket att upptäcka och för en naturfotograf många motiv att fånga. Just vid Sevedskvarn är det många som letar efter uttern men nu när inte isen ligger kan de vara svårupptäckta. Vanligaste frågan är också när man möter folk är om uttern.

Visst spanande man efter både uttern som bävern men endast en strömstare fick man se. Vädret var behagligt och man njöt att få vara ute med kameran och umgås med folk, Covid har gjort att man har isolerat sig.
För ovanlighetens skull var det inte så mycket fotografer denna dag mer familjer och par som var ute och vandrade. Och ett gäng hade övernattat i ett av vindskydden.

Och som tradition så var det dags för att grilla lite för fylla på energinivåerna. De som hade övernattat hade en eld som vi tog över och grillade korv. Att mat smakar så gott utomhus. Vi fick sällskap av två nötväckor som letade efter mat kring vindskyddet, de hade lärt sig att människor lämnade rester efter sig.

Men allt roligt har ett slut, dagen börjar lida mot sitt slut och det var dags att bryta upp. Gysinge hade återigen visat från sin bästa sida och det hade varit en härlig dag med mycket prat och skaparinspiration.
Vintertid har sin fina sidor.

2 reaktioner på ”Vintertid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.