Vinterbruk

Vintern har lagt sin vita filt över bruket och under min promenad så faller snön och skapar en härlig stämning.

Jag går efter den gamla järnvägsbanken och över tågbron som en gång i tiden fraktade timmer mm från ångsågen.

Nere vid åkanten håller änderna till

Forsätter på den gamla järnvägsbanken mot stationen som fanns en gång i tiden. Här hänger slyn tätt över och jag har en tid funderat att få till en bild där och idag gjorde jag ett första försök.

Jag vänder tillbaks och går till gamla industrin där det tillverkades en gång i tiden den så hett eftertraktade stångjärnet. Då fullt av liv och rörelse, idag tomt och öde.

Snön faller allt tätare men jag forsätter min promenad nu efter ån, förbi herrgården och mot den parken som sakta håller få tillbaka som det såg ut en gång i tiden.
Passerar cafét som nu är öde och tomt men jag vet att det är många som väntar på att det ska öppnas igen till sommaren för att njuta av gofika.

Jag lämnar ån och går vidare in på den gamla stigen efter åsen, en gång i tiden där grevinnan red sin häst. Här gillar jag att vara, skogen känns speciell här och här finns det några lämningar efter kolmilor, har t.o.m funnit en som inte finns med på på kartan för fornminnen. Skogen är gammal och här kan man känna att skogsfolket trivs.

Nu är det dags att vända hemåt, ljuset börjar falna och den blå timman har börjat och magen börjar säga till om att det är dags att fylla på med energi. Tar de sista bilderna där jag gick för en stund sedan och på ett av träden på våghusholmen. Det vart många trädbilder då vädret passade bra för det men jag ska inte tråka er med dem. Kika på Instagram så kommer jag lägga ut några där.

3,5 kilometer blev dagens promenad, en skön promenad i underbara Strömsbergs bruk som har satt på sig vinterskruden.

7 reaktioner på ”Vinterbruk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.