Håll avstånd, håll ut!

Detta konstiga år är nu på sina sista dagar, ett år som som präglats av att hålla distans från varandra och endast vara med sina närmaste. Nya ord har man lärt sig och vanan att hälsa med näven är numera utbytt till armbågshälsning. Att kramas fick man inte heller göra. Allt detta pga Covid-19, ett virus som spred sig som en stormvind över hela världen och skapade kaos och stängda gränser. Möten och resor ställdes in eller flyttades fram, det digitala rummet blev nya samlingsstället där man kunde hålla möten och träffar.
Jag som är en ensamvarg och van att vara själv har tyckt att det har varit tufft, vi behöver träffa varandra, att umgås, skratta och ha kul.

En resa blev det av i år, resten ställdes in pga Coronan. I februari blev det Norge och Senja, ett härligt ställe som har otroligt mycket att erbjuda en fotograf på. Magnus Lindblom på Creative Adventure är den som anordnade denna resa och jag har varit med honom många ggr på olika resor och mycket är att han har små grupper som gör att man inte står i vägen för varandra när man är ute plus att man hinner lära känna varandra.
Du kan läsa om äventyret här: https://kolarlotta.wordpress.com/2020/02/13/dagarna-i-senja/

Mitt fotograferande i år har legat lågt, få utflykter utan hållit mig mest på hemmaplan, det är som Coronan la sig ett lock över en. Resor som var planerade avbokades och vara bland folk ville man inte då man tillhör riskgrupp. Detta pga av hjärtinfarkten i april 2018 och först i år så kände jag kroppen vakna till liv efter ha varit i en slags dvala. Detta uppvaknade har gjort att träningen har blivit en viktig del i mitt liv med promenader och styrketräning och byta ut fettet mot muskler, även kosten har jag lagt om helt.

Konst på väg blev också inställd, bilderna som jag skulle ställa ut var från Masai Mara men förhoppningsvis kommer det bli av nästa år och gör då ett nytt försök. Men fyra bilder som jag tryckte ut på vepa visade upp på Strömsbergs bruks konstrunda under sommaren, tyvärr så stals en av veporna, bilden på ett liggande lejon något som kändes mycket tråkigt. Jag polisanmälde detta och även gick ut med det på FB men lejonet kommer nog aldrig tillbaka hem igen.
Tyvärr har jag blivit utsatt för stöld några ggr. På Laxön där vi är en stor grupp fotografer som ställer ut varsin bild på sommaren har mina bilder även där fått fötter och försvunnit.

Många promenader i skogen har det blivit men även nere vid havet, man har den förmånen att ha bägge elementen i sin närhet. Skogen ger en ro och lugn men tyvärr så försvinner skogarna i rasande takt och både skogens djur och fåglar blir utan sitt hem. Att sätta sig ner och luta ryggen mot en gammelgran och bara lyssna på vindens sus och fåglarnas kvitter är bara ett måste. Och man kan känna hur skogens småfolk kikar på en bakom sten och tuvor och funderar vad jag är för en.

Efter många funderingar så bestämde vi att köra vår kolmila men utan några arrangemang, det kändes lite konstigt men ändock skönt. Men inte att steka kolbullar och fixa maten till funktionärsfesten blev det lite tomt. Tomt var det också då en Strömsbergsbo som alltid brukade besöka oss under kolningen hade gått bort i vintras och vi saknade ljudet av en fyrhjuling och veta att nu kommer Stig men även han hade gått bort under vintern. De saknades verkligen och de kommer alltid finnas i våra hjärtan.

En workshop blev det av i alla fall i höst och det var på hemmaplan med Foto Magica. Temat var Nakna träd och vi besökte några platser kring Uppsala och fotograferade med Coronaavstånd. Detta var första gången jag var med Mattias Sjölund och hoppas det blir fler ggr.

Nu vill jag önska dig ett ett härligt gott nytt år och hoppas 2021 blir ett bättre år där vi kan träffas och ge oss ut på äventyr.
Tack för du kikar in!

4 reaktioner på ”Håll avstånd, håll ut!

  1. Fina bilder och visst har det varit ett annorlunda år, 2020 kommer att gå till historien. Undrar hur lång tid det tar innan det återgår till det ”normala” igen.. God fortsättning och tack för dina ord och bilder.

    1. Det kommer ta lång tid innan det blir normalt igen men även då har vi ändrat många av våra vanor tror jag.
      Varmt tack för dina ord och att du kikade in på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.