Nakna träd

Månader av isolering pga coronan, resor inställda och man har känt sig som en eremit då man knappat träffat folk. Men så äntligen fick man komma ut på en workshop anordnat av Fotomagica i trakterna kring Uppsala. Coronaavstånd men så ljuvligt det kändes. Temat var nakna träd och första besöket var Kungshamn-Morga, ett naturreservat mellan Knivsta-Uppsala. Här finns det underbart stora ekar som fick stå modell för oss.

Att besöka nya platser är alltid lika roligt och här ett ställe som måste utforska mera av. Jag älskar knotiga träd och ekar har en speciell charm.
Men på en workshop är det svårt att ta in allt snabbt då man behöver tid att fundera och utforska. ( Ljuset är inte alltid det rätta heller) Men man får mycket inspiration av de andra deltagarna ( fast jag som alltid drar iväg bort från alla)
Efter några timmar så var det dags att fortsätta vidare, det är vinter och dagarna är korta så det gäller att utnyttja den ”ljusa” tiden snabbt.
Så ett kort lunchpaus innan vi åkte till Uppsalaeken och sedan fortsatte till Fånö.

På Fånö finns Sveriges nordligaste planterade bokskog och nu när löven hade släppt och singlat ner lyste marken av deras röda färg.

I Fånö finns det en maffig ekallé som är 800 meter lång och planterades i mitten av 1600-talet. I allén finns det många rödlistade arter som trivs i denna miljö. Den har aldrig haft någon funktion utan varit en del av parkanläggningen. Men fantasin får löpa fritt när man ser den nu när löven har fallit, tänk er med lite dimma och en skuggfigur kommer mot en.

Men så tar ljuset slut och det är dags att avsluta dagen som har varit mycket trevlig. Mattias sköter allt med galans och detta var den första workshopen jag var på med honom och det var absolut inte den sista. Nöjd och mycket tillfreds for jag hem till min grotta. Får se vad nästa färd blir av.

2 reaktioner på ”Nakna träd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.