Naturmorgon

När jag kliver ut ur bilen hör jag orrarnas kuttrande, jag försöker lokalisera vart de är men det ekar så det är lite lurigt. Men jag ler och känner att det här är en underbar morgon. Hoppas de finns kvar nästa år så jag kan leta rätt på dem då det är sent på säsongen. Får också hoppas att skogarna får stå kvar och inte är avverkade.
Plockar ut ryggan ur bilen och vandrar ner till sjön. Runt omkring kvittrar det för fullt och längre bort hörs tranornas trumpetande. Snart ser jag den lilla skogssjön glittra mellan trädena. En lätt dimma stiger upp men solen står redan högt fast det är tidig timma. Ett gällt skri hörs, fiskgjusen har fått syn på mig så jag backar undan lite och försöker hålla låg profil.

Jag försöker finna en plats där jag kan sätta mig ned men överallt är det skogsmyror och de är många! De kryper upp under byxbenen och blir t. o. m. biten på halsen. Så att sitta ner är bara att glömma.
Hör gökens ko-ko medan en lom glider fram i det stilla vattnet. När min blick glider sakta på andra sidan ser jag en lom som ligger på bo.

Jag fortsätter min vandring ut på myren som kantar sjön. Ser massor av spindelväv bland skvattran men även vid kanten av sjön.

Jag vill fortsätta men vänder tillbaks, står en stund och kikar på fiskgjusen bestyr med bobyggandet och hör en rördrom en kort sekund.
Vilken underbar morgon! Vilka upplevelser jag har fått höra och se men nu har jag gett upp. Myror överallt vart än jag är, aldrig varit med om något liknades och jag ger upp. Hade gärna suttit och njutit av naturens skönhet men myrornas mångfald får mig att ge upp.
Borstar av ryggan från myrorna som är överallt och lägger ner fikasakerna och objektiven.
Jag tittar en sista gång över sjön innan jag går in i skogen och tillbaks till bilen.

Vitsipporna blommar ännu men snart är det över för i år och ormbunkarna börjar sträcka ut sig.

Det är som ormbunkarna bildar ett hjärta där de står mot varandra.
Det är ännu tidig morgon och jag lurar på vart jag ska åka, tyvärr börjar solen stå högt och ljuset är hårt men jag far till Bondskäret och tar en liten runda för att se hur Adam och Eva mår.
Vid gamla vita magasinet tar jag frukost nr 2, Hägrarna som blir allt fler i antal flyger förbi men deras sång är inte vackert. Gässlingarna med sina föräldrar betar vid strandkanten.
Det är lugnt och stilla och jag kommer fram till ängarna men ser inga Adam och Eva, har de inte kommit upp? Och så ser jag en liten stackare som kämpar. Kan snön och kylan ställt till det med deras blomning? Jag vandrar vidare för att se om Guckuskorna har kommit men ser inget där heller. Kanske något väldigt smått men är osäker.
Går vidare dit kattfötterna växer och fikastenen där jag sätter mig ner och kopplar av, där ,tror jag, är en busksångare som håller full låda inne i buskagen.
Nu sätts macro/ pentaconobjektivet på och jag lägger mig ner bland kattfötterna men de är så små. Går vidare till gullvivorna och mandelblommen.

Så går jag sakta tillbaks till bilen, jag har haft en underbar naturmorgon med mycket upplevelser.

4 reaktioner på ”Naturmorgon

  1. Men Åhhh Tusen tack för den upplevelsen! Jag var med dig hela vägen. Kom på mig själv där jag nu sitter vid datorn att jag både såg och kände din dag 🙂
    Det du upplevde, förutom myrorna då… är precis det som gör att jag tar mig ut i naturen så fort jag bara kan. Den känslan är svår att byta ut och ersättas med något annat. Det är så otroligt speciellt. Superfina bilder!!!!

    1. Tusen, tusen tack för de fina ord. Det var en härlig förmiddag. Jag och myror har ett speciellt förhållande och så har det varit sedan barnsben då jag satte mig ett rödmyrsbo ovetandes och utan kläder…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.