Immarviken

Dagens utflykt var till Immarviken, Hållnäs med en avstickare på vägen dit via Ledskär för att spana efter fåglar. På fälten gick tofsviporna och starar tillsammans med gäss av olika slag och ett sträck med tranor flög över oss.
Man känner att våren är här.

Nere vid Ledskärsviken är det fullt med gäss men också fågelspanare som sitter och njuter denna soliga men lite kalla dag.
Men vi far vidare mot vårt utflyktsmål, första stoppet är Källarberget där första fikat intas och njuter av utsikten ut över havet. Många skarvar flyger förbi med en och annan vitfågel. Här blir det fler utflykter framöver och utforska platsen men nu var det dags att fara vidare mot målet.
På slingriga vägar forsätter vi vår resa, alltid kul att utforska vad vägarna tar vägen😄 och med telefonens karta letar vi oss sakta fram på okänd väg innan vi är ute på bekant väg och parkerar bilen för en kort promenad ner till Immarviken vid Rossholm.
Solen lyssnar från en klarblå himmel och skapar svåra föresättningar för fotografering så fika nr 2 intas medan vi njuter och ser hur vågorna rullar in.
Efter tag börjar man utforska vart det finns motiv och jag dyker ner bland hällkaren.

Men solen gör det inte lätt för en och inga moln som kan dämpa den, man ska inte muttra över solen som sällan visat sig men nu ställde den till bekymmer. Så det är bara att vänta och vänta medan vågorna rullade in.
Men till slut blev det några bilder.

Men sakta sänker sig solen och det dags att gå tillbaks till bilen men fina platser återvänder till.

2 reaktioner på ”Immarviken

  1. Jag tycker att du lyckats väldigt bra med dina bilder trots solen. Nej, det är inte alltid enkelt att fota i full sol och precis som du skriver så är den efterlängtad men på en fototur är det inte helt optimalt. Om man inte beger sig in i mörk trollskog och tar vara på ljuset som letar sig in i skogen 🙂 Jag blev väldigt förtjust i din färgskala. Dova och varma och väldigt vackra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.