Dagarna i Senja

Senja, en ö i norra Norge, hit for jag i början av februari med tre tjejer och Magnus Lindbom, arrangör för Creative Adventure. Nu skulle jag bara koppla av med härlig sällskap och få göra det jag älskar, fotografera.
Magnus hämtade upp oss på Tromsø flygplats och sedan var tre timmars körning till vår ställe vi skulle bo på under veckans gång, Hamn i Senja som platsen heter. Vårt boende är det hus som finns till höger på bilden nedan.

Lägenheten var mysig och sängen var den skönaste sängen jag har sovit i hittills. Maten fick vi hemkörd i vakuumpåsar som det var bara att värma upp men vi piffade till det lite……
0530 var det dags att vakna till varje morgon med en härlig frukost och med äggröra som Magnus fixade till så man blev ordentligt mätt, efteråt gjordes det en smörgåspaket och sedan var det dags att ge sig ut och utforska Senja.

Från kust till kalfjäll var våra fotograferingsplatser och snöskor var det för att komma ut i naturen.

Att vandra med snöskor är inte det enklaste men man lärde sig snabbt att gå bredbent men det jag oroade mig för var orken då jag inte har klarat av att träna pga att kroppen inte varit samarbetsvillig men jag tog det i min takt.
Det jag fastnade för var det grafiska landskapet med linjer av fjällbjörk och snön som skapade fantastiska vyer.

Senja har en hel del att erbjuda för en landskapsfotograf och det som var bäst att ön har forfarande inte den där stormen av turister som vissa platser har.

Vädret var omväxlande med både snöstorm som regn och det var behaglig temperatur kring -5 men sista dagen var det plusgrader.

Men allt roligt har ett slut och även denna resa. Sista dagen regnade det och plusgrader och vägarna förvandlades till rena skridskobanorna. Men ljuset var underbart! Tyvärr så fick vi beskedet att den väg vi var på skulle stängas av inom närmaste timmen när vi stod och fotograferade björkar så det var bara släppa allt och åka vidare. Men det var många suckar då det fanns så många motiv nu när ljuset var så speciellt.

Hit vill jag återvända igen då landskapet bjuder på många godbitar.
Tack Magnus för din kunskap som du delar med dig och det är tryggt att vara med på dina resor.
Tack tjejer för ett härligt sällskap under veckan.

8 reaktioner på ”Dagarna i Senja

  1. WOW!!! Vilket äventyr! Och fantastiskt vackra bilder! Ser verkligen ut att vara en makalöst vacker plats som du förevigat så jädrans snyggt! Ett extra plus att man besöker en plats utan en massa trängsel… Själv har jag lite svårt med det 😉 Tack för att du delar med dig 🙂
    Må så gott!

    1. Tusen tack💗Ett underbar äventyr med så mycket att upptäcka. Och det är skönt att kunna stå själv utan en massa andra omkring sig. Kommer att återvända har jag sagt.
      Ha det. 💕

  2. Kontrasternas land, skönt att du håller snön vit utan att det blir för hårda bilder. Ljuset är underbart och de grafiska effekterna ger en enkelhet som tilltalar mig. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.