Årets första månad

Det är några få dagar kvar på 2020s första månad. En vintermånad där det inte är vinter utan någon blandning mellan höst-vår. Vinterns hårda grepp med snö håller sig undan och istället är det en temperaturen kring noll med några grader över eller under.
Med den milda vintern så blir inte saker och ting som man har tänkt sig och när vi satt i örngömslet var det mycket lugnt och stilla. En Duvhök kom på besök, åt bra länge för att sedan sitta och smälta maten innan den drog vidare. En ung havsörn funderade mycket länge om den skulle ta sig en matbit men efter suttit i trädtoppen i en timma cirka drog den vidare och dagen avslutades med att duvhöken kom åter igen.
Gömslet vi var i tillhör Vargas vildmarkslodge och kan varmt rekommendera detta ställe som var mycket trevligt och underbart sköna sängar (man kliver in i gömslet kvällen innan) och väl ordnat.

Årets första fotoutflykt brukade vara Gysinge men i år blev det som jag har skrivit i tidigare inlägg Sandbankarna i Skutskär. Men som tradition är Gysingehelgen i slutet av januari med Naturfotoföreningen Biofoto där vi träffas och umgås en hel helg och på kvällarna visar vi våra bilder.
Nu när inget snö fanns passade jag på att utforska platsen kring Sevedskvarn lite mera än bara kring forsarna.

Nästa morgon packade jag ihop och sedan gav jag mig ut för att fånga soluppgången men möttes bara av en blek himmel utan några få färger. Jag ger upp och vandrar vidare på stigen som jag inte utforskat tidigare då snön ofta satt stopp för vidare utforskning och även här fann jag intressanta ställen som ska besökas igen vid senare tillfälle.

Men nu började hemlängtan göra sig påmind och en ganska sliten kropp då det hade varit en lång dag dagen innan. Tillbaka till vandrarhemmet och hämta packningen och checka av att det såg bra ut.
Sedan blev det ett kort stopp i affären för att köpa räkor, blev det inte Gysingeräkmacka så får det bli en hemma…..
Stort tack allihop för en underbar helg!

3 reaktioner på ”Årets första månad

  1. Det är verkligen en märklig vinter vi haft här i våra trakter. Vi har inte kommit iväg till Sevedskvarn i år men hoppas vi tar en dag där framöver. Vi vill också vandra längre sträckor än vad vi gjort hittills. Kan tänka mig att det finns mycket vackert att se.
    Finfina bilder som vanligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.