Safari i Masai Mara

Resan var bokad sedan länge men när det började närma sig började jag att läsa in mig till den plats jag skulle fara, till Masai Mara i Kenya. Och ju mer det närmande sig ju mer resfeber fick jag. Och så var det äntligen dags att fara till Arlanda, möta upp de som skulle med, nya kamrater som jag hade aldrig träffat förut.
Efter många timmar på flyget med ett byte i Doha var vi äntligen i Kenya i Nairobi. Här möter Niklas Virsén upp oss, vår reseledare, nu skulle det bli några timmar i bil innan vi var framme i Masai Mara och vår Camp Fisi. Bilfärden var intressant, dels trafiken men också se alla byar och städer vi passerade. Hur man stod och sålde efter vägarna, alla skjul med allehanda försäljning såsom pub, slaktare mm. Och sedan vägarnas skick, när vi hade lämnat den asfalterade vägen bakom oss och körde ut på grusväg så blev det spännande, lerig, spårig, guppig var vägen men efter ett tag vande man sig.

Efter många timmar i bilen så var vi framme vid Campen men sista biten funderade man lite över vägens standard då det i mina ögon inte var en väg. På ena sida en djup ravin, djupa fåror, gropar, stenar mm. Men vägen var allmän väg så staten hade ansvar över den men inte gjort något åt den på länge. Men jag lärde mig att lita fullständigt på vår chaufför som var van och visste hur man tog sig fram på de s.k vägarna.

Fisi Camp
Matsalen
Tälten
Mitt boende
Sovrum
Badrum

Sammanlagt är det 10 tält i campen och vi bodde i 5 av dem, jag var ensam i mitt tält.
Efter inkvartering var det dags för för första turen ut på savannen och det skulle bli spännande att se vad vi skulle få se. Jag plockade med mina två Pentaxkamerorna, på fullformaten sattes 70-200 mm och på gammelkameran 150-450 mm. Denna kombi körde jag hela veckan, några få gånger bytte jag till ett 24-70 när det behövdes.
Det första vi fick syn på var markatta och sedan bara ramlade på djur av olika slag.

Kirks Dik-Dik

Jag fick lära mig att Zebror står gärna som bilden ovan då de kan se om det kommer rovdjur.

Det var otroligt med djur vi fick se och detta var bara första dagen! Men nu började solen sakta sjunka ner och vi vände kosan hemåt, till kvällsvarden och sedan sängen som skulle bli otroligt skönt att krypa ner i.
Jag var fylld med känslor efter denna tur, vilken magisk plats! Att se alla djur vi hade fått sett redan dag 1, det skulle bli en riktig spännande vecka.

Mitt i natten vaknar jag med ett ryck, hyenorna höll konsert nära mitt tält, senare på natten vaknar jag av ett lejons vrål. Jag somnar om med ett leende, jag är i afrika.

Fortsättning följer….

6 reaktioner på ”Safari i Masai Mara

  1. Kul, känner igen mig i dina beskrivningar. När vi var där var vägarna i bättre skick, men sånt ändrar sig fort 😀 Visst är det något speciellt att krypa ner i tältet och höra ett lejon ryta ute i mörkret.

    Härliga bilder och fin beskrivning. Ser fram emot nästa blogginlägg.

    1. Härligt att du känner igen dig. Vägarna var i olika skick, de allmänna vägarna inne i parken var hyfsad bra men så fanns de som inte kunde sägas att det var vägar fast de var de.
      Och, ja! Det är speciellt att höra lejonen ryta om natten, det gav lite spänning i det hela men vi var trygga då massajerna bevakade campen dygnet runt och vi fick inte lämna tälten nattetid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.