Hösten som kom och försvann

Det har varit en konstig höst för mig och det började redan när vi började att resa in veden till kolmilan. Så många måsten och låg energi gjorde att hösten bara försvann för mig. Kolmilan tog mycket av energin, den var inte som de andra kolmilorna, den sög musten av en. Efter kolningen stod hon och svalnade av. Vi brukar riva efter ca 3 veckor men jag hade upptagna helger med viktiga aktiviteter som jag inte kunde säga ifrån så hon stod där stilla och tyst. Men säg den lycka som varar för evigt, vid en avsyning så upptäcker vi ett stort hål hade öppnat sig och vi blev oroliga. Vi skottar igen och vattnar på ordentligt. Finns det kol eller har allt brunnit upp? Nog är hon en envis dam sedan dag ett och hon ger sig inte. Tyst och smygande och så slår hon till hårt när vi minst anar. Vi vill riva nu men kan inte, jag fyller jämt och vi ska njuta av en helg tillsammans i Nordingrå och det är bara några dagar dit.
Så for vi till Nordingrå, underbara dagar där vi njöt av en ledighet tillsammans och åt otroligt god mat på Lappuddens frilufscenter på lördagskvällen. Men oron fanns där, skulle hon sköta sig medan vi är borta?

Det första vi gjorde när vi kom hem var att titta till henne, klappade om henne och så uppstod ett till hål, ett litet ett men ändå. Så höll hon på hela veckan tills rivningen, en rivning som vi fasade för. Hur skulle hon vara? Finns det kol eller aska? Min käre bror kom som en räddande ängel för att hjälpa till med rivningen då min ork är inte som den har varit efter infarkten. Så fort vi började gräva bort stybben visade hon sitt lynne, det varmt, mycket varmt, ut med glödande kol som jag kämpade med att släcka. Hela dagen kämpade vi med att få ut glödande kol och släcka vartefter och när klockande närmade sig 12 på natten var vi äntligen klara. Min käre bror hade gett sig hemåt några timmar tidigare och utan honom hade vi fått kämpat långt in på morgonsidan.
Men det var en till med oss, som vakade över oss, Skogsfrun. När vi stod där och vilade så dunkade till rejält i bilen . Vi gick runt men såg ingeting, vi tittade på varandra och gick sedan tillbaks till milan och se där, där brann det ordentligt på ett ställe som inte vi såg där vi hade stått och tagit rast. Jag tackade Skogsfrun för hennes vakande öga.
Sedan när vi snubblade in bak i min bil efter vi var klara och drog sovsäckarna över oss för att vila i en halvtimme innan det var dags för gå en runda och se att det inte glödde. Efter en stund märkte jag att det blixtrar fast mina ögon är slutna, övertrött tänker jag och precis ringer klockan. T ramlar ut och kikar, ser att det brinner rejält på ett ställe och när han kommer tillbaks berättar han om att har sett blixtar. Jag säger detsamma och vi säger att Skogsfrun påkallade vår uppmärksamhet igen.

Äntligen var årets kolningperiod över, lång och otroligt energislukande och jag hoppas vi får tag i bättre ved till nästa års kolning.
Nu var det bara att ladda om, Alla helgons helgen närmar sig och för tredje året spökvandringarna i industribyggnaderna. Förberedelser och övning men jag hinner ge mig ut med kameran en sväng i skogen men energin och inspirationen finns inte där. Höstens alla måsten har dränerat mig på energi.

Och så äntligen är det dags för spökvandringarna, fyra föreställningar plus en extra. Och det är intressant att se hur olika människorna är när det gäller rädsla, vissa mycket, andra inte alls. Men otroligt roligt hade vi under våra fem föreställningarna.

Och nu äntligen är alla måsten borta, nu kan jag ta vintervila och se fram till årets sista resa, en resa som jag ser fram emot, en kittlande och spännande utmaning, jag ska åka på safari.

4 reaktioner på ”Hösten som kom och försvann

  1. Ojoj, säger som Ronny… Var rädd om dig. Hoppas du kan vila ordentligt under vintern och njuta av kommande resa. Safari liksom!! Wow, vad det låter spännande.
    Förresten, superfina bilder, som vanligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.