Naturens fyrverkeri

Norrskenssäsongen har börjat och prognosen för fredagen var mycket god. Men efter ha pressat kroppen till max efter nästan 14 dagars med arbete både på fritid som på arbete så orkade jag inte med att ge mig ut och fotografera och sa det till kompisen också. Hälsan måste prioriteras då kroppen inte mår bra. Tanken var också att kolmilan skulle rivas i helgen men hotet om regn valde gubben och jag att ta en helg i stugan vid kusten.
Kvällen kom och bastun började få en härlig temperatur då kompisen plingade och undrade om det var stjärnklart och det var det. Då började oron i mig vakna, en titt på norrskensappen, mycket lovande, in på FB och gruppen Norrsken, mycket lovande prognoser. Nu började jag verkligen fundera vilken fot jag skulle stå på, att klä på mig och ta en promenad ut till klipporna eller in i bastun. Så trött och slut men prognosen är så bra! Stjärnklart med några få molntappar. Det gick inte motstå naturens fyrverkeri, en snabb titt i väskan, vidvinkel check, extra batterier inte med, fasen också, fjärrkontrollen inte heller med men det fungerar, det brukar inte vara så långa tider. ”Ska du med ut” säger jag till min gubbe medan jag letar fram pannlampan och drar på mig varma kläder och han hänger med.

Ute på klipporna checkar jag hur det ser och det dansar fint, upp med stativ och kameran på och testar mig fram till rätta tider. Borta är tröttheten och sliten kropp, nu ska jag fånga norrskenet.

Snart dyker en ljuspelare rakt upp, konstig sak men senare läser jag att det kallas Steve, läs mer här, eller sök på fenomenet.
Jag är nöjd över att jag verkligen gick ut, nu väntade bastun på mig.

8 reaktioner på ”Naturens fyrverkeri

    1. Norrsken är magisk och jag hoppas att du får uppleva det. Som jag skrev är det naturens svar på fyrverkeri och längre norrut man kommer mer mäktigt är det.
      Tusen tack för att du kikade n och kommenterade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.