Den sista sommarkvällen?

Vi packar båten för att övernatta på en av öarna, kanske är det sista sommardagen för denna gång och för oss första övernattning i båten.
Sakta glider vi ut och jag håller noga ett öga att inte propellern går ner i dyn då det är grunt.

Vi lämnar den grunda kanalen och ger oss ut på djupare vatten. För en som ej är van med vatten och båtar är det mycket att lära och försöka vara lugn då jag har stor respekt för vatten.

Vi far till en av öarna som vi besökt ofta nu när vi blivit med båt och lägger till för natten. Grillen plockas fram och vi gör ordning kvällsmålet.

Vi blickar ut över ett stilla hav medan solen sakta sänker sig ner och när det börjar bli mörkt går vi tillbaks till båten. Snart tänds stjärnorna och vi ligger i ruffen och tittar på dem. Senare på natten ser vi årets första norrsken, så svagt för ögat men vi ser det. Jag vill fotografera men att klättra ut på klipporna i mörkret känns inte bra speciellt då jag har lite problem att kliva i och ur båten. (Är för kort i benen). Snart somnar vi bägge till vågornas kluckande mot båten.
Vi vaknar till fortsatt strålande sol och efter frukosten tar vi en promenad runt ön för att utforska den.

Mitt på dagen ändrar vädret humör och det börjar blåsa allt mer och det är dags att packa ihop och åka tillbaks. Var detta säsongens sista tur?
Får rapport att bara några mil bort är det åskoväder och regnet vräker ner och vi tar oss tillbaka till hamnen och lägger till, helgen är över med skön avkoppling med gubben min.

2 reaktioner på ”Den sista sommarkvällen?

  1. Så vackert! Både ord och bild. Kunde liksom känna mig som en liten medresenär när jag satt här hemma och läste. Livskvalitet 🙂 Ja, kanske var det sista turen men kanske ändå inte. Vi har haft riktigt varma och vackra septemberdagar så än är det kanske inte över. Vi får njuta så länge det varar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.