Valborg och mosippor

I år fick jag fira valborg, för ett år sedan låg man på ett akutrum och väntade på besked och istället för att lyssna på skönsång och se fyrverkeri fick man lyssna på pladder från en något påtänd och full ung man.
Oron har funnits om kasen fick tändas eller ej men inga förbud kom så vid sedvanlig tid 2030 tändes hon på med lite hjälp.

Tierps Manskör stod som vanligt för vårsångerna och ett vårtal hölls. Sedan var det dags för avslutning, fyrverkeriet, en tradition sedan lång tid tillbaks ända till grevens tid när bruket ännu tillverkade stångjärn. Den plats som jag brukade använda kunde jag ej göra då sly hade växt upp så det blev en helt annan plats men ändå en bra plats.

Hade viljat kommit ut lite mer till vänster men ännu kan jag ej gå på vatten så jag fick göra mitt bästa.

Det blev en fin kväll med många besökare på vår sedvanliga valborgsmässofirande.
Sakta fallnar elden och man börjar åka hem men några få finns kvar en stund till plus brandvakterna som håller ett vakande öga över kasen.

Dagen efter var det dags att följa med på en mosippsutflykt. Här hemma finns de en hel del men de är hotade pga att de behöver öppna ytor utan konkurrens med andra växter.
Vi besökte skjutfältet som man kunde besöka just nu då ingen aktivitet rådde där. Här finns den en hel del lokaler av mosippor som tack vare bränning och markberedning blommar för fullt men på vissa ställen har de svårt pga igenväxning och många lokaler har försvunnit pga detta.

Nöjd åkte man hem efter en härlig förmiddag med nya intressanta lokaler att besöka när det är fritt fram på skjutfältet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.