Välkommen våren

Våren kom fort med värme och naturen exploderar av olika färger när blommorna vaknar till liv och träden börjar knoppas. Då är det underbart att få lägga sig på backen och föreviga de nyvakna blommorna. Visst har man redan ett antal i bildbanken med det är ett måste varje år.

Bland vissna fjolårsblad sticker de upp ljuvliga blåsipporna, de sträcker sig upp mot solen som värmer dem skönt. En efter en sträcker sig upp och färgar marken blått.

Jag lägger mig på rygg bland dem låter solen även värma mig, njuter av skogens alla ljud, fåglarna som sjunger överallt, vilken ljuvlig tid det är.

Dagen efter tar jag cykeln och kika efter vitsippor då dem där hemma inte har riktigt vaknat. Vid dikeskanten står de där, även de sträcker sig upp mot solen.

Snart försvinner solen ner bakom träden och jag får bege mig hem, tackar för en trevlig stund bland vitsipporna.

Jag ser en blommande sälg, tar en sista bild inna jag stoppar ner kameran i väskan. Med ett leende trampar jag hemåt.

Jag använder ett gammalt objektiv när jag fotograferar macro, ett Pentacon 50 mm. Den skapar ett härligt bokeh som jag gillar när jag skapar bilderna.
Sedan arbetar jag i Lightroom för att ”framkalla” bilderna och Color Efex som är ett filter för att lyfta lite av detaljerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.