En ledig dag

Jag kikar på klockan 0714, gäspar men känner mig utvilad. Idag ska jag njuta av en oplanerad ledig dag när inget gods fanns att köra. Packar den lättaste ryggan med det nödvändigaste, kameran, macro och 24-70 mm zoomen och vatten. Står och kikar på stativet men den får vara hemma, vet numera att kroppen vill inte bära så mycket.
När morgonmedicinen är tagen snöras skorna på och med bilen kör jag mot Florarnas naturreservat.
En härlig morgonkonsert välkomnar mig när jag parkerar vid Stormon, nu ska jag utforska en stig som leder till Stora Agnsjön.
Skogen i Florarna är magisk, här känner man skogens väsen, hur de kikar på en där man går i deras skog.
_IMG6548-Redigera.jpg
Jag ser motiv överallt men fast det är tidig timma står solen högt och ger hårt ljus, inga moln som dämpar solens ljus men njuter ändå av skogens skönhet.
Lovar mig själv att inte gå allt för långt men nyfikenheten driver mig vidare, kroppen svarar bra så jag knattar på.
Plötsligt brakar det till i trädtopparna och jag hoppar högt, hade visst skrämt upp en tjädertupp och den vart nog lika rädd.
Miljön är varierande från skog till myrmark, terrängen någorlunda lätt att gå i men efter halva sträckan blir den mer krävande eller så är det min ork som börjar tryta. Efter ha gått på en av de längre spängerna sätter jag med vid en bergknalle. Man har lagt upp två brädor som blev över från spängbygget och gjort som en bänk. Njuter av tystnaden, endast skogens ljud hörs.
Funderar om jag ska vända tillbaka men är nyfiken vad som finns bortom nästa träd. Kikar på kartan, så långt är det inte till sjön, jag fortsätter. Efter ett tag kommer jag fram till skvattrammyren och ser sjön, ett leende sprider sig över ansiktet, jag klarade det. Funderar om jag ska fortsätta dit jag var för en tid sedan när jag vart påvisad första gången denna plats eller om jag ska utforska åt andra hållet och den vinner så jag fortsätter efter sjökanten.Plötsligt dyker en liten stuga upp, inte alls stor, ett dass och ett vedskjul. Jag kikar in och ser en kamin och större träbänk, vilket härligt ställe att tillbringa några dagar på tänker jag.
Jag sätter mig på en sten utanför och bara kopplar av, hör röster som närmar sig och två män kommer vandrandes över spängerna. Det visar att de är från länsstyrelsen och ska inspektera markerna för en ev. bränning. Efter en stund fortsätter de vidare och för mig är det dags att vandra tillbaks.

Jag kommer att återvända till sjön och den lilla stugan, kanske tillbringa några dagar för att baravara och fotografera.
På vägen tillbaka ser jag en något sur sten, undrar om det är ett av trollen som försöker gömma sig? De finns överallt och det gäller att ha ögon med sig för att se dem och tyvärr så kan inte alla se.
Min härliga oförberedda lediga dag har varit helt underbar, fått utforska ny spännande del av Florarna med kameran och det blir fler utflykter för Florarna har mycket att ge till de som besöker detta naturreservat.

Nästan framme vid vägen byter jag till macro, lägger mig på marken för att fotografera björnmossa på en gammal trädstam. Men till slut får jag ge mig, magen knorrar och vill få lite mat, det blev en lång dag i skogen, en dag som var helt underbar.
Trött sätter jag mig i bilen, där hemma väntar förberedelserna för Konst på väg i påsk, bilder ska sättas upp och lokalen göras klart, kanske någon av dagens bilder kommer med nästa år?                                                      

2 reaktioner på ”En ledig dag

  1. Vilka fina bilder – och text . Var tvungen att skriva kommentar !!! Känner igen Florarnakänslan du beskriver .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.