Vinterhelg i Gysinge

Varje år, sista helgen i januari så är det Biofototräff*  i Gysinge, här träffas vi och har det riktigt trevligt, under dagen så blir det fotografering och kvällstid så tittar vi på varandras bilder.  Uttern är den stående samtalsämnet och många letar efter dem, ibland är uttrarna samarbetsvilliga och lattjar framför fotograferna, ibland håller de sig undan och i år blev det så.
Jag tog en tur till Ingbo källorna, här finns de några källor där vattnet kokar upp ur marken och jag hade aldrig varit vintertid här och ville nu passa på.
_img5938-redigera

_IMG5958-Redigera.jpg

Gillar att vara här, det är något magiskt med detta ställe, se hur vattnet kokar upp marken och skogen runt omkring. För några år sedan byggdes det en ramp som även rullstolsburna kan se detta. Jag gick längre in i skogen där det finns fler källor men det är knepigt att gå då snön gömmer vad som finns under.

_IMG5981-Redigera.jpg

Men jag lyckades hålla mig ifrån ett vinterbad och tog mig säkert tillbaks. Tyvärr ville inte ljuset vara med mig så jag tar mig tillbaka till gänget vid Gysinge och Seveds kvarn där vid en av vindskydden en eld hade tänts för att värma frusna fotografer och fylla hungriga magar med grillad korv.
Snart var alla på jakt igen efter uttern, jag åker in till Gysinge för en varm kopp te och räkmacka med chokladboll till, en tradition man har när man är här.
Men snart är man ute och på jakt efter nya motiv att fånga, favoritplatsen kommer jag inte åt då man har satt ett högt staket, något är farligt där numera. Men jag fångar istället en strömstare.
_IMG6006-Redigera.jpg

Efter en hel dag ute med en kort stund på caféet så var det skönt att ge sig tillbaka till vandrarhemmet och efter en härlig kväll med många fina bildvisningar krypa ner i sängen.
På söndagsmorgonen var det dags för alla att packa ihop och dra sig hemåt. Ljuset vill inte riktigt komma så jag satte fart hemåt med ett kort stopp hos några björkar.
_img6046-redigera

_IMG6051-Redigera.jpg

Varmt tack Ylle för ditt arbete att fixa denna träff varje år, härligt att få träffa er alla och speciellt nya personer jag fick träffa. Vi ses där ute på någon trevlig utflykt!
Jag är stolt att få vara ordförande i denna härliga förening.

*Biofoto är en naturfotoförening för alla som gillar fota natur oavsett vad man har för kamerautrustning. Vi finns i Sverige med lokalavdelningar med många olika aktiviteter där alla medlemmar oavsett vart man bor i landet är välkomna. Vi finns även i Norge som i Finland. www.biofoto.se 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.