Knyta ihop säcken

Det är snart slut på 2018 och det är dags att summera året som gått, ett år som gått i dur som i moll.
Årets första utflykt blev till Rödhäll, Hållnäs i goda vänners sällskap. Ute på hala isiga klippor for vi omkring och fotograferade, en härlig dag var det.
_IMG9520
Mitt älskade bruk blir ständigt dokumenterad av mig och i vinterns kyla och frostiga träd så måste man bara ut och ta bilder.
_IMG9700
Och som tradition måste man vara med när Upplands Ardennerklubb anordnar sina temadagar. Denna dag var det snöfall när man skulle visa skogskörning med häst, fotografen njöt i fulla drag.
_IMG0807-Redigera
Ännu en tradition, Konst på väg under påsk då jag ställer ut här hemma på bruket i ”min” mysiga lilla galleri där industriverksamheten har satt sin prägel på lokalen. Och sedan i kanten av lokalen ett djupt schakt där det längst ner rinner vatten och gör det alltid lika spännande att sätta upp bilderna.
Men så går vintern sakta över till vår, fast i år var det segt och vintern vill inte riktigt släppa taget. Man går och väntar på att se de första blommorna, att det ska lysa gult i diken som berättar att våren är här.
_IMG1522
Den 25 april gav jag mig ut för att fota tussilagon men även se det nya hygget. Jag förbannar pollen som sätter stopp i mina lungor och kan knappt ta mig upp för backen men jag hittar de små solarna i ett söndertrasad terräng. Dagen efter var det dags att dra på sig grönkläderna, hemvärnsövning. Känner mig inte bra, skyller på pollen och under dessa fyra dagarna vill inte kroppen vara med.  På måndagen får jag ledigt och tar mig till sjukan för att kolla upp lungorna, det slutade med ambulans till Akademiska och en vecka på sjukhuset, jag hade fått en hjärtinfarkt och den fick jag säkert den 29 då jag fick det kämpigt. Vi kvinnor får ofta inte de vanliga symptomen utan kan vara mer luriga, som för mig. Min kropp kollapsade och vid hemkomst klarade jag knappt att gå och sov bort större delen av dagarna. Gubben min gjorde ordning en mysig plats ute i trädgården där jag tillbringade större delen av dagarna, att vara inne ville jag inte.
_IMG1578
Det vart en lång sjukskrivning och jag kämpar ännu att komma tillbaka men till som det var innan känns tveksamt, man tar dag för dag. Nu var man tacksam att man har skogen precis utanför dörren och tar långsamma promenader för att träna upp kroppen. Kameran har varit ett bra hjälpmedel för att glömma och baravara i stunden men det har varit färre utflykter, gnistan har inte som funnits där. Den torra och varma sommaren gjorde säkert sitt också, den varmaste sommaren i mannaminne, många större skogsbränder rasade både i vårt land som i våra grannländer. Detta gjorde att vi ställde in kolningen, vi vågade inte pga värmen, jag var också tveksam hur jag skulle orka fast vi skulle ha en kolarlärling.
_IMG3394-Redigera
I november var det dags att ge sig ut på äventyr, Isle of Skye, Skottland, en resa jag har sett fram emot länge och visst fanns oro hur kroppen skulle orka med ett envis sinne så går det mesta. Och det var den magisk resa som jag vill göra om, vilken spännande landskap! Och ett härligt sällskap med goa gubbar och tjej.
_IMG4712
Detta år blev ett annorlunda år där hälsan gjorde att jag fick sakta ner och ta det lugnt, lyssna på kroppen och ta dag för dag.
Ett av det spännande uppdragen var att ta över ordförandeklubban efter Curt Leidig i naturfotoföreningen Biofoto Sverige och gör mitt bästa att leda föreningen. En underbar förening med härliga människor och vi är nu över 500 medlemmar.
_IMG3927-Redigera
Årets sista uppdrag blir i kärlekens tecken då jag ska fotografera ett brudpar på nyårsafton.  Att ta på sig en bröllopsfotografering innebär mycket ansvar, det går inte att göra om ett bröllop om det strular, allt måste klaffa. Så utrustningen ska ses över och batterier laddas.
_IMG5245-Redigera
Årets sista utflykt blev till Bredforsen med kompisen för att fotografera strömstaren. Ett antal gynnare höll till vid forsen och det blev några timmar där med dem.
_IMG5219.jpg
_IMG5204.jpg_IMG5041.jpg
Jag vill tack er alla som besökt min blogg under året och skrivit fina kommentarer, det värmer mig att läsa dem. Hur nästa år kommer bli är ännu en ett oskrivet blad men vet att några resor finns inbokade, vart det blir får ni se då, lite hemlig vill man vara.
Nu får ni ha det bra och ta hand om er, livet är skört och det kan vända snabbt.
Kram

Annonser

2 reaktioner på ”Knyta ihop säcken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.