Regntunga skyar, höga berg och skratt, del 2

Vi omgavs av höga berg och djupa dalar, slingriga vägar där endast ett fordon kunde färdas och möten skedde på mötesplatser som fanns vad 100 m, ett äventyr bara det plus vänstertrafiken. Magnus skötte detta galant även om det kunde vara svettigt ibland som när en lokalboende vägrade backa fast han hade närmre till mötesfickan än vi hade, han klev ut ur bilen och beordrade att vi skulle backa, förmodligen trött på alla turister. 

Quirang

Jag var lite orolig hur min kropp skulle orka (pga hjärtinfarkt i april)  att ta sig uppför men med envishet och vilja som en gammal ko, myrsteg och många pauser så gick det bra men det var tufft. 

Fairy Pools
Fairy Pools

Att besöka en plats för första gången och ta bilder är inte det enklaste, man behöver besöka en plats många gånger i olika ljus, fundera och känna in, sån är jag i alla fall innan jag låter kameran arbeta. Så det gäller att läsa av platsen man besöker snabbt, försöka fånga platsens själ. 


Quirang

Men vi var inte ensamma, ibland var det svårt, man ville rikta kameran åt ett håll men där stod det x antal personer med eller utan kamera. Populärt var det att ta selfie och inte bara en gång utan gång på gång. Ibland var det kul att bara studera dessa som gjorde allt för att få till en selfie, ibland till och med fara för sitt egna liv. 


Fairy Pools

Med tre killar med långa steg så hängde vi tjejer inte riktig med när de stegade iväg uppför och då var man glad att gamla Pentaconobjektivet fanns i ryggan. Vi kastade oss ner i ljungen när ingen intressant vy fanns att fånga.

På torsdagen så var det dags för den stora utmaningen, att ta sig upp för berget till The old man of Storr. Långt innan gryningen parkerade vi nedanför berget och vi var inte ensamma, ett antal bilar stod redan på parkeringen och när vi förberedde oss kom bussen med polacker som vi hade redan mött en gång på Quirang. För att jag skulle orka upp så hade jag bara en kamera och stativet. Det skulle ta ca 45 minuter att ta sig upp dit men av erfarenhet av veckans promenader skulle det ta mycket längre. Långsamt börjar man att gå, en bra grusad väg men brant, en efter den andra gick om mig men jag brydde mig inte så mycket. Fokus låg att ta sig upp oavsett hur lång tid det skulle ta.  När jag kommer runt en krök och tror att man är uppe ser man att det är en bra bit kvar ser pannlampor långt upp i berget flackande hit och dit.
Himlen färgas av soluppgången och jag tar en bild där jag står. 

Medan man står där färgas himlen röd av soluppgången, tittar uppför berget och känner att jag har nått min gräns, kommer inte orka sista biten upp, kroppen säger stopp. Men då kommer en räddande ängel, Heléne, hon kommer med en kämparanda som sprids även till mig. Nu ska vi ta sista biten! Men nu är det inte längre en grusad väg längre utan stigar som går kors och tvärs som är enormt leriga. 

Längst där uppe står ett antal fotografer!

Vi kämpar, slinter, glider men sakta tar vi oss upp. Vi skrattar en hel del åt allt elände men berget ska besegras! Vi möter våra kompisar och Magnus som vänder om och leder oss upp sista biten, inte ända upp utan till en bra plats att fota The Old man. Och där står vi till slut och ser ut över berget med de mäktiga stenstoderna, vi klarade det!

The Old Man of Storr

Nu var det bara att vända och gå ner till kompisarna som väntade i bussen och tillbaka till Picture House för att äta lunch och sedan tacka för oss för nu var det dags att byta ställe och närma sig Edinburgh. 

Forts. följer…

2 reaktioner på ”Regntunga skyar, höga berg och skratt, del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.