I skogens lugna famn där finner själen ro.
_IMG3438

För mig har skogen denna sommar varit en viktig källa för att fylla på energi och få tankarna åt ett annat håll då jag i månadsskiftet april/maj fick en hjärtinfarkt och däckade totalt. Nu när krafterna har börjat återvända kan jag återta mina skogspromenader och häromdagen besöktes en av mina favoritplatser som bara ligger ett stenkast hemifrån, ett litet område med gammal skog och då menar jag litet, ca 10 minuters promenad har du tagit dig igenom hela skogen, 5 minuter på tvärsan. Har finns  lämningar efter kolmilor som en gång i tiden kolades för att ge kol åt bruket, gamla lågor överväxta med mossor och nyfallna träd, en skog fylld med liv.

_IMG3394-Redigera

_IMG3401

På en murken stubbe växer småsvampar
_IMG3467.jpg

_IMG3466.jpg

I så här gammelskog finns det så mycket liv bara man har ögonen med sig. I en gammal gran har spillkråkan hackat upp över en meter högt hål i jakt på insekter, ser nästan ut som man har gått fram med en yxa då det ligger träflis överallt. Och så har svampen börjat komma upp.
_IMG3458.jpg
Gammelskogen övergår till yngre skog men även här finns det rester av att man har kolat. En rund ring avslöjarna vad kolmilan en gång i tiden fanns.
_IMG3404.jpg

_IMG3424

Vid roten vid ett av träden har ett jordgetingsbo blivit uppgrävt, ser hur de överlevande arbetar, jag håller ett lagom avstånd för att ej reta dem.
Kvällskymningen börjar råda och det är dags för mig att vända hemåt, jag gör som svampen, tar av mig hatten och säger tack för sällskapet till alla väsen, vi ses snart igen.
_IMG3443.jpg

Annonser