Ormbunkar!

Jordens första skog var ormbunkar, 8 meter höga bildade de jättelika skogar för ca 385 år sedan, kanske därför man har en viss fascination för dem. Ibland ser man dessa ormbunksskogar när man vandrar i skogen , inte lika höga som då men det är mäktigt.

_IMG2428

När man vandrar i skogen kan man se många olika sorter av ormbunke, små som stora, en av de små är stensöta vars rot man kan äta och smakar lite lakrits, lite åt Stevia, sötningsmedlet man använder i drycker mm.

_IMG2435.jpg

Det är en häftig tanke att ormbunkarna fanns redan under dinosauriernas tid, en urtidsväxt.

_IMG2439-Redigera_IMG2442

Att få dyka ner med kameran, försöka fånga ormbunkens skäl är inte lätt, en spännande utmaning och en och annan insekt finner man också som får komma med på bilden.
_IMG2445_IMG2449_IMG2455

Så nästa gång du finner ormbunkar, lägg dig bland dem och låt fantasin föra dig 380 miljoner år tillbaks i tiden, se i ditt inre hur dinosaurierna vandrar i den 8 meter höga ormbunksskogen, en mäktig känsla.

4 reaktioner på ”Ormbunkar!

 1. Älskar ormbunkar! Håller på att samla ormunksbilder som skall ingå i ett framtida bildspel, tror jag. Vi får väl se bad som händer med bilderna. Hur som helst var det många fina bilder, kul att det är fler som gillat dessa vackra växter.

  Ha det gott,
  Erik

  1. Visst är de underbara! Kul att även du gillar dem, lite knepigt att få till dem tycker jag men en härlig utmaning. Intressant att göra bildspel, hoppas du får till det.

   Ha det!

 2. Ljuvliga bilder. Jag har också en kärlek till dessa ljuvligt gröna skönheter som kan ge oss det vackraste av bilder. Att sitta ner i havet av ormbunkar är fantastiskt. Superkul med din text till. Intressant och spännande läsning. Tack 🙂

  1. Ormbunkar är så fantastiska oavsett vilken stadium de är. Ibland tänker man på filmen Rasmus på luffen där han försöker gömma sig för skurkarna i ormbunkshavet när man själv står i ett hav av ormbunkar. Och det finns så många olika sorter och storlekar!
   Tack Susanne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.