Hasselbacken

Sakta smyger sig våren sig på och vintern får ge sig vika fast den kämpar på med minusgrader och snö men den kommer snart vara besegrade.
I skogen har skogsduvorna börjat kuttra, bofinken sjunger sin underbara sång och sångsvanarna flyger förbi. Jag tar en promenad till hasselbacken, titta om hasseln börjat blomma. Under min promenad söker sig ögonen efter fler vårtecken men än är det för tidigt, snön ligger fortfarande djupt men i södersluttningarna är det barmark, om någon vecka om värmen kommer kommer det att lysa gult där.
_IMG1320

_IMG1348.jpg

Jag letar efter om hasseln är på väg att blomma och finner tecken på det, snart är det dags att rapportera detta. Jag är fenologiväktare och rapporterar in mina fynd till Naturens kalender, en rolig arbetsuppgift där man kan se hur vårens alla tecken dyker upp i vårt land.

I hasselbacken är det varmt och skönt, myrorna har vaknat men de vaknar till en förstörd bostad, någon har bökat upp den ordentligt och säkert är det vildsvinen för de har gått hårt åt i den gamla kohagen.
_IMG1333.jpg

Jag är totalt såld på mitt objektiv, ett gammalt östtyskt sort som ger bilderna en underbar bokeh och jag förlorar mig en stund där jag går bland hasselbuskarna .
_IMG1335.jpg

_IMG1344.jpg

Finner också torkad nypon som sitter kvar på busken.

_IMG1342.jpg

Så skönt att få vandra där i hasselbacken, njuta av värmen och att få skapa med kamera. Känner hur jag fylls på med energi och jag sätter mig ner en stund, njuter av fågelsången och baravara här och nu, blundar och känner värmen i ansiktet, det är gott att leva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.