Jag kör nästan på bredsladd in på bruket, måste ta det lugnt tänker jag, jag hinner, parkerar och bilen hinner knappt stanna innan jag är ur. Matkassens innehåll töms i rasande fart, av med arbetsjackan och på med en annan, i fickorna stoppar jag macron och 85:an och tar kameran i handen. Träden är härligt frostklädda och jag vill hinna ta lite bilder innan det försvinner, det är därför jag har bråttom, i morgon kan det vara försent. Känner att även att jag skulle ha bytt arbetsskorna mot andra skor men det får vara nu, jag vill fota! Med raska steg ger jag mig ner till bruket, första stoppet blir gamla järnvägsbron, en massa sly ivägen och jag muttrar, byter plats. Hmm, undrar om jag ska ta 85:an istället, ett härligt gammalt objektiv köpt av en kompis. Av med 24-70 som största delen sitter på, ställer ner den på marken. Nej! Jag hade inte satt på objektivlocket  och linsen är full med snö. Letar i fickorna, inget papper, ingen linsduk. Strunt samma, nu ska jag ta lite bilder på bron, får ta det där sen.
_IMG9687

Testar mig fram, objektivet är gammalt och man kör som det vore analogt, testar olika vinklar innan jag är nöjd. Nu måste jag kika på objektivet igen, ja inget jag kan göra nu, 85:an får sitta på, kanske det var meningen med det.
Märker att jag får backa och leta mer med den, är inte van att köra med fast objektiv. Men det är kul och utmanande, ser folk mina spår måste de undra vad man har hållit på med. 😂 Ser att jag inte varit ensam att vara ute och fotografera bruket, ser spår av någon som också fotograferat.
_IMG9693
Så vackert det är med de frostklädda träden och de blå ljuset som kommer vid skymning. Märker att jag är lite stressad fortfarande men går sakta ner i varv varefter jag fotar.
_IMG9700.jpg

_IMG9709.jpg

Jag hoppar över den sedvanlig vybilden på industrin, den är så vanlig utan vandrar ner bland byggnaderna istället, se vad jag kan finna.
_IMG9747.jpg

Den här bilden blir nästan exakt lika som jag tog för något år sedan upptäcker jag vid hemkomsten. Men nu har jag gått ner i varv, känner att jag börjar bli både frysen och hungrig, någon mat hann jag ej få i mig vid hemkomst, viktigare med att få till bilderna och inte heller varma kläder, det har nästan gått 1,5 timma sedan jag kom hem och sprang ut med kameran men nu är det dags att vända hemåt, ljuset håller sakta på att försvinna. Hoppas att det blir lika fint i helgen för då blir det en ny vända och då med stativ, varma kläder och putsduk. Inte lätt att vara fotograf och man ser bilder överallt, det gör en frustrerad när det inte finns tid att fota men nu så, nu har jag lite bilder tagna.
_IMG9765

_IMG9788

Annonser