Det börjar närma sig slutet av den underbara veckan på Island men det finns många godbitar kvar att upptäcka.
Morgonens utflykt var till en grotta med underbara stenformationer vars namn på stenarten har farit ur mitt minne. Som vanligt var vi tidigt ute innan alla turisterna började komma.

lottal-2076lottal-2087lottal-2106

Medan vi stod där och allt fler började komma så dök ett asiatiskt brudpar upp och blev fotograferade i grottan och då inte bara av deras inhyrda fotograf, vi hängde på plus några av besökarna.
Sen var det dags att fara vidare, ett kort stopp vid en glaciärarm, det är svårt att få perspektiv hur stor detta är men längst ner vid glaciären är det en grotta och där står det människor som ser ut som små miniatyrer.
lottal-2157.jpg

Men sen kom vi till dagens höjdpunkt. Det såg inte märkvärdigt när vi parkerade men när vi började vandra in i ravinen var otroligt häftig och det tog andan ur en.

lottal-2223

lottal-2190

lottal-2195

Och så kom vi nästan längst in och det var magiskt.
lottal-2180

Ljuset som strilade in, vattenfallet, jag stod en stund och bara tog in skönheten. Att fånga detta på bild var inte lätt. Det fanns mer längre in men då fick man klättra så det avstod jag. Detta räckte gott. Men även en godispåse har ett slut och det var dags att återvända tillbaka till bilen. Man kände sig ödmjuk över att ha fått besöka Bergakungens sal.

 

Annonser