Så var det dag tre på Island, på morgonen skulle isstranden besökas. Som oslipade diamanter låg de efter stranden, isen från glaciären. Här gällde det att samtidigt försöka fotografera även hålla ett öga på vågorna så man ej blev översköljd. Här hade man också kunnat varit länge men detta är ett populärt ställe och vartefter tiden gick kom allt fler ner till stranden. Jag fick en bredvid mig som började flytta omkring isen, varför vet jag ej då en massa fotsteg bildades kring det han nu höll på med.
lottal-1674lottal-1679lottal-1681lottal-1698lottal-1737

Så här såg det ut på stranden:
lottal-1741

Isen kom från kalvande glaciärer en bit bort och följer med ut till havet via floden.
lottal-1748.jpglottal-1744

Och är man på Island finns det några saker som ska fotograferas, vattenfall och hästar. Vi gjorde ett kort, snabbt stopp och tog några snabba bilder på ett gäng.

Och så var det åter dags att ge sig ut i terrängen igen. När vi hade kommit fram var det dags med lite lunchsmörgåsar och bestämma sig om man skulle gå till höger, vattenfall eller vänster, en ravin med dold innehåll. Magnus hade ej varit här så där fick man inget hjälp så jag valde det okända. Något jag inte ångrade när det visade sig vara en ravin med en bäck.
lottal-1775lottal-1803lottal-1813lottal-1831

Men snart fick vi tre ge oss som hade valt detta okända innehåll, det var dags att fara vidare och avsluta dagen med en annan svart strand.
lottal-1861lottal-1868lottal-1873lottal-1874lottal-1884lottal-1886

Mörkret började lägga sig och dimman  likaså så det var dags att fara hem efter en dag fylld av intryck. Hem och torka utrustning som kläder, tömma fickorna på blöta torktrasor efter ha putsat linsen före varje kort som skulle tas. Minneskortet tömmas i den externa disken, en snabb koll för att se hur bilderna blev och sedan lite god isländsk mat.
I morgon är det en ny dag med nya spännande äventyr på Island.

Annonser