Under vår andra dag på Island var det dags att besöka isgrottor. Vi klättrade in i en av de alla monsterbilar som finns på Island och gav oss iväg till glaciären. Vi fick en varsin hjälm vid ankomsten och sedan blev det en kort promenad till glaciärkanten där stegjärn och sele sattes på inför promenaden över glaciären.
lottal-1546

Det är mycket säkerhet som gäller och noggranna instruktioner fick vi. Efter ha tagit sig ner var det dags att plocka upp kamera och lämpligt objektiv för att fotografera, en 15 mm Irix blev det för mig på min Pentax.

lottal-1542.jpg

Ingång till isgrottan

Det var en magisk värld man kom in i, det blåa ljuset som isen skapade var otroligt.
lottal-1328.jpg

lottal-1360.jpg

 

lottal-1426.jpg

lottal-1477.jpg

lottal-1474.jpg

lottal-1528.jpg

lottal-1440.jpg

Ända sedan jag var på Grönland har jag varit istagen, det är fascinerande att se alla nyanser som finns i en glaciär och när vi var klara i isgrottorna ( fast där hade man kunde ha varit i länge) fanns det så mycket att fotografera runt om.
lottal-1570.jpg

lottal-1559.jpg

lottal-1616.jpg

lottal-1623.jpg

Men så var det dags att lämna stället, ett ställe som var underbar och man hade viljat varit kvar länge. En viss vemod inföll sig också, detta kommer ej att finnas kvar utan smälta bort och en vinter som denna som är varm och regnig försvinner glaciärerna snabbt och mycket beror på klimatförändringarna.
Detta var dag 2 på Island och nya äventyr väntade.

Annonser