En eftermiddag med smala gränder och Nobelfest.

Biofoto Stockholm höll i ett arrangemang med en stadsutflykt med fågelmatning. Vi träffades vid fågelmatningen och blev ett gäng 7 personer. Vi började med att promenera ut mot Skeppsholmen, letande efter fina motiv att fånga och hamnade på Af Chapman, fullriggaren som är ett vandrarhem. Här på båten mötes vi av finklädda studenter, de skulle vara med på Nobelfesten och bodde på Chapman .
imgp0244imgp0248imgp0263

Vi vandrade tillbaka i snögloppet men vädret gav motiven en extra klang. Vi stannade till vid fågelmatningen och försökte fånga flygande måsar.
imgp0296imgp0305

Vi försatte vidare in mot gamla stan och underbara gränder som finns där. Vid Stortorget var det julmarknad med små mysiga bodar.
( Klicka på bilden för att se den i större storlek)

Enorm tråkigt att se allt kladd på väggarna som förstörde en del av den mysiga känslan.
Kvällen avslutade ute på Riddarholmen där Stadshuset fick stå modell. Blinkande blåljus talade om att det rådde full aktivitet där.
IMGP0374.jpg

En god middag avnjöts i gamla stan avslutade denna mycket trevliga vandringen. Men då man är sällan i vår kungliga huvudstad och är i gamla stan med alla gränder som finns där så fortsatte jag och kompisen en stund till innan vi tog tåget hem igen.
( Klicka på bilden för att se den i större storlek)

En gammal Ferguson fann vi i en av gränderna

imgp0410

Och vi fann också den Stockholms minsta staty, den ger en lycka om man gnider på huvudet fick vi veta när en guide med sin grupp kom när vi var där. Denna lilla pojke får kläder så den ej ska frysa.
IMGP0464.jpg

Och ännu mera gränder, Gamla stan är fantastisk.
imgp0412imgp0416

Men nu var det dags att åka hem och den sista bilden blev på skridskoåkarna i Kungsträdgården, vissa mycket vana åkare, andra stod för första gången på ett par skridskor.
IMGP0476.jpg

5 reaktioner på ”En eftermiddag med smala gränder och Nobelfest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.