En resa i Andalusien, Spanien. Del 4

Resan börjar närma sig sitt slut, vi har lämnat bergen bakom oss och kommer ut i odlingsmark. Böljande , härlig jordbruksmark, nästan som Toscana. lottal-9894lottal-9899lottal-9917Hade vi kommit några drar senare hade man även fått fotografera stora solrosfält.
Nu for vi vidare till Nationalparken Donana som har en artrikedom som är unik i Europa. Det blev ett kort stopp då regnet återigen satte käppar i hjulet då det var översvämmat. Men ett antal fåglar såsom stork och flamingo fick vi se. Tyvärr hade översvämning också drabbat de fåglar som hade bon på marken, ett större antal fågelungar hade fått sätta livet till.

lottal-9955lottal-0002

Nu var vi på väg till Rio Tinto,  den röda floden som namnet betyder. Och namnet kommer från järnet som floden bär med sig men här finns också svavel och kisel och vissa ställen är ph-värdet surare än ättikssprit! Efter floden finns det gruvbrytning som har pågått under 5000 år och det är gruvavfallet som lakas ut och följer med floden.
Läs mer här om Ri0 Tinto
Och även här hade regnet ställt till det, för några dagar sedan var det en smal liten rännil, nu en rytande flod som hade stigit fyra meter. Det röda hade förvandlat till brunt och det var lite svårt att finna motiven.

lottal-0038lottal-0057

Men Diego kan sina ställen och dagen efter far vi till en gammal gruva och här finner vi många läckra motiv och man vet inte vad man ska rikta kameran ner mot marken.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Innan vi lämnar gruvan så drar Diego stativbenet i leran som virvlar upp, nya läckra former dyker upp.
Det är bara sätta igång fantasin så dyker många former och figurer upp.

Så var det dags för sista fotoutflykten, ner till floden igen men nu på ett annat ställe. Nu var det lite svårare, hårt ljus men filter på så blev det hyfsat. Något jag hade slitet under veckan var att bli vän med polfiltret men nja, vi blev inte riktigt bra vänner. Men fick ett ahaupplevelse på resans sista fotodag. Kanske jag tar nya försök att bli vän med det. lottal-0293lottal-0375

lottal-0273

Så var det dags att packa väskan, ta farväl av Diego som kämpade hårt denna vecka då regnet skapade en hel del problem men gjorde att vi fick fantastiska bilder och att vi kunde fotografera hela dagarna.Som han sa, det brukar aldrig regna i maj!  Natalia, som skötte översättningen från spanska till engelska och allt runt om, bägge helt underbara människor som jag hoppas få möta igen. Och Andalusiens natur som är helt otroligt plus maten. Det var en njutning vid lunch och middag att se och smaka. Men tre rätters två gånger om dagen är maffigt för en som knappt äter annars.
Och inte glömma mina reskamrater, många goda skratt blev det under veckans gång. Här deppades det inte fast det blev imma i objektiven eller kameraproblem och vi var blöta in på bara skinnet. Helt underbart gäng!

Adjö Andalusien, vi ses igen hoppas jag.
lottal-2652

2 reaktioner på ”En resa i Andalusien, Spanien. Del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.