Skogsboet

Tofsmesen hälsar på mig med ett ivrigt tjattrande på en gren bara halvmeter ifrån mig. Det är nästan tomt i mataren och det är dags att fylla på. Skogsmatningen ligger bara några få minuter hemifrån och just nu känns det skönt då man har varit krasslig i lungorna och med stor möda tagit sig dit och fyllt på. Den där gnagande känslan att maten är slut den går inte att släppa och fast man är sjuk har man med myrsteg släpat sig dit.
IMGP6892Sen har vi den lilla titan som är svår att veta om det är en tall eller entita men efter frågat kunniga kan jag härmed konstatera att det är en talltita.
IMGP6884Det är så underbart rofyllt att sitta och titta, nötväckorna springer upp och ned och kivas. På håll hörs domherrarnas sorgesamma läte och jag hoppas att de hittar dit.
Idag blev det bara en kort besök då kroppen inte orkar så mycket ännu och ljusförhållande var dålig,  iso på 51200 så bilderna är inte av bästa sort.
På vägen tillbaka ser jag färska älgspår i frosten, första gången jag ser älgspår på detta ställe men tidigare i höst hörde jag vad jag förmodade älg då det brakade lite för mycket. Älgjakten har gjort att de söker en fristad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.