Bildbehandling

Jag redigerar mina bilder i Lightroom, ett digitalt mörkrum kan man säga och sedan gör inte jag så mycket mer med dem. Men i höst har man fått lära sig lite andra bildbehandlingar.
Det finns många intressanta plugins och jag har efter många tankevändor köpt Nik Collection som innehåller ett antal plugins men det jag var intresserad av var Silver Efex där man gör bilderna svartvita. Det finns ett antal varianter att välja mellan som passar bilden bäst. Visst kan man göra svartvita bilder utan detta men en annan vill vara lite lat av sig.

Detta är originalbilden
IMGP4594Omgjord till Svartvit version

IMGP4594-Redigera-2Under min Innerdalsvecka lärde jag mig att göra bilderna i gammal stil. Du tar dessa två ovanstående bilder och markerar dem och öppnar som lager i Photoshop. Där drar man i opaciteten tills det känns bra. Ungefär 60-70% svartvit, 30-40% färg för att skapa en gammal känsla på bilden. Detta passar bäst på bilder som tex hästar i arbete, gammal byggnader mm. Titta på mitt tidigare inlägg om Höstplöjning där jag har arbetat efter denna metod. Här får ni en variant istället på blåvingen.

IMGP4594-Redigera-2-RedigeraMen som jag skrev så finns det många plugins som förvandlar bilden. Här kommer sista bilden som har behandlats i Topaz som förvandlar bilden till sköna konstverk.

IMGP4594-RedigeraVintern är kommen med långa mörka kvällar och då passar det bra att sitta vid datorn och arbeta med sina bilder. Lära sig nya saker och ha kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.