Ett möte mellan öst och väst

Efter en längre tids planering var det dags att Biofoto Sverige och Finland att mötas på vårfagra Åland. 6 tappra tjejer blev vi, 2 från Sverige och 4 från Finland. Detta vara för att öka samarbete med våra vänner i öst. Och jösses vad roligt vi hade, mycket skratt och djupa diskussioner bl.a. mäns attityd mot kvinnliga naturfotografer. En riktig girlpowerhelg.
Heidi som är ordförande för finska Biofoto hade lagt upp en bra plan för helgen och första utflykten blev till Sälskär, en gungig färd ut till Ålands nordligaste fyr. Men kaptenen på båten mötte vågorna bra och vi kom både dit och hem fast det såg lite svart ut ett tag att komma i land på ön. Tyvärr, om man får säga så, har havsörnen gjort att fågelförekomsten reducerat radikalt och Tordmularna som skulle finnas där hade flyttat på sig.
Efter en skön sovmorgon var det dags för nästa utflykt, nu till Silverskär, även detta på en ö men mycket kortare båtfärd. Efter en fika och information om verksamheten på ön var det dags för hopp och lek och undersöka ön innan middagen. Och här fanns det mycket intressant i både skog som strand. Och så var det dags för middagen, en middag som jag aldrig kommer glömma. Vilken upplevelse, smaker som var himmelska. Aldrig har jag ätit så långsamt och varenda tugga njöt jag långsamt, en fem rätters middag med lokala råvaror. Efterrätten var så otroligt god, trodde aldrig man kunde äta så gott. Och att gullvivor kunde smaka så gott.
På lördagen blev ett besök på Fotografiska museet och där möttes vi upp med Danderyds fotoklubb och den Åländska fotoklubben Obscura. Här fick vi se och höra fotografins historia och ska ni besöka Åland så missa inte detta fina museum.
På kvällen möttes vi upp igen för en gemensam middag på Havsvidden och tyvärr så hade de misslyckat med varmrätten total. Trodde att man inte kunde misslyckas med fisk men i detta fall så var det så och jag var inte ensam att tycka det. Seg och full med ben, synd på ett hotell som har hög standard.
Och så kom söndag och hemfärd. Men vi lovade att göra om detta om 1,5 år och då ska vi svenskar anordna en trevlig helg i norduppländska kusten.

Länkar till platserna vi besökte finns längst ner.

Sälskär
Silverskär
Ålands fotografiska museum
Åländska naturreservat

5 reaktioner på ”Ett möte mellan öst och väst

    1. Sista bilden innan vi skulle gå ombord såg jag vyn med huset och fyren. Blev också bästa bilden från Sälskär. Tack för de fina orden.

  1. En väldigt fin samling bilder. Varierande motiv och utföranden. Biet(?) som klättrar på vitsippan har dessutom lite humor i sig. Ängen med gullvivor riktigt skriker vår!

    1. Det är mycket växtkraft i år. Ängen med gullvivorna var magisk, aldrig sett så många på samma gång. Biet var trött/kall så den var mycket samarbetsvillig. En helg som var helt otrolig på många sätt. Tack för fina orden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.