Workshop, Höga kusten

Fotoworkshop, då vet man att det kommer bli intensiva dagar  med lite sömn och nya kunskaper, lära känna nya personer, utforska nya platser och ha underbart roligt. Och det stämde även denna gång.
Efter några få timmars sömn var det dags att bege sig norrut, till Nordingrå och workshop med Magnus Lindbom, Creative Adventurers. Efter 37 mil bilkörning svänger man in på Hotell Mannaminne och man funderar direkt vart man har hamnat. Det första man ser är spårvagnar och en massa hus.Detta är Anders och Barbro Åbergs livsverk, Mannaminne, som består av ett 50-tal byggnader, många med utställningar och föremålssamlingar, andra med plats för konsthantverkare och evenemang. Och det var mycket att titta på, här kunde man gå i timmar och titta.
Efter fått nycklarna åkte man mellan två spårvagnar, tog till vänster om stridsflygplanet och en brant backe upp till finska stormansgården som är en av nybyggnationerna med utsikt över Gaviksfjärden. Här skulle vi bo under under workshopen.
Efter en kort introduktion får vi helgens första middag innan det är dags att ge sig ut och fotografera. Vi åker ut till Norrfällsvikens naturreservat för att möta solnedgången och havet. Härliga vågor rullar in och det är dags att försöka få till någon bild. Nya platser vill man känna in och undersöka.Efter några timmar är det dags att ge sig tillbaka och få några timmars sömn, halv tre var det dags för nästa pass och möta soluppgången och på en ny plats, Rotsidans naturreservat. Vid sju var vi tillbaks och intog frukost innan det var dags att stämma möte med John Blund några få timmar innan det var dags för teori och bildbehandling.
Kvällsfotografering blev lite blött men detta ställe gillade jag, Bönhamn, en härlig rullstensstrand och regnet gjorde att stenarna lyftes fram bättre.
Lördagen såg likadan förutom att på kvällen begav vi oss till Skagshamn och Skeppsmalen med underbara prickiga klippor. Här hade jag bestämt mig att använda 10-24 objektivet, denna är jag inte riktig vän med ännu men jag gav den ett försök.
Söndagen blev en sovmorgon innan det var dags för sista teoripasset och sedan återvända hem, trött men med nya kunskaper i bagaget.

Klicka på bilden för att se den i större storlek

3 reaktioner på ”Workshop, Höga kusten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.