I örnarnas rike….

Att fotografera örn och fågel över huvudtaget är inte lätt det kom jag underfund när jag och kompisen hade bokat in ett örngömsle för att fotografera örn. När man fotograferar landskap, stort som smått har man tiden på sig att planerar och fundera innan en bild tas, inte med fåglar, här gäller det att vara snabb, kameran rasslar när man skjuter av en serie och hoppas att något kort blev bra och skarpt. Och jag är inte en fågelfotograf på långa vägar men det är kul när man får chansen.
Man hade länge haft önskemål att få fotografera örn på nära håll och nu fick man chansen. Ribban låg mycket låg men när solen steg så steg även leendet. För först kom korparna och kråkorna och när de vågade komma ner kom örnarna. Först en och sen en till och till slut räknade vi med närmare 20 st. Vädret var också med oss och fick en strålande vårvinterdag vid gömslet och när det var dags att packa ihop för dagen kunde vi lugnt konstatera att det hade varit en mycket lyckad dag. Och på minneskortet fanns det ett antal örnbilder och förhoppningsvis någon skarp, kanske finns det också någon att använda till kommande utställning….

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek

8 reaktioner på ”I örnarnas rike….

 1. Läckert. Viss är det en speciell känsla. Tokgillar den där örnen tittar ner på korparna. De brukar retas rejält med örnarna. Vilken lyckad dag.

  1. Underbar känsla att få se alla örnar och trodde aldrig att de skulle bli så många. En mycket lyckad dag som gav mersmak. Bilden på örnen och korparna kommer förmodligen med på utställningen i påsk. Tack för att du titta in och kommenterade Camilla.

 2. Vilken utdelning du/ni fick…fantastiskt! Jag gillar också bilden med örnen som tittar ner på korparna lite extra! Flygbilder fick du också…skitsvårt med det hos oss…vi har en hel del träd i vägen så det är en utmaning varje gång att försöka få till det med flygande! Örnarna vill ju gärna ha lite space och ofta hos oss är de ute på isen dit korparna släpat en massa gotti…men det som är bra med träd är att kungsörnen som är mer skogsfågel har hittat till oss denna säsong…
  Verkar vara ett bra ställe…Grattis till en lyckad dag!

  Steffe

  1. Man hade låga förväntningar men när dagen var över så var man mycket nöjd. Det är en bra plats med sittpinnar bra placerade på myren. Lagom långt till skogsbrynet där örnarna kan sitta och spana.
   Jag är inte alls van att fotografera fågel så första timmen var det träning som gällde. Och jag kör alltid manuellt hela vägen men här fungerade det inte så autofokusen fick slås på.
   Och jag kan rekommendera stället men nu är säsongen över för denna gång.
   Varmt tack Steffe.
   Ha det.

 3. OOO vad fantastiskt!!!! Att ha turen att fota örnar och sååå många dessutom. Vilka vackra bilder. Kan riktigt känna örnens frihet. Blir riktigt avis, vill också fota Örnar. Men jag är glad om jag får en anka, svan eller något på bild som håller sig i marknvå.

  1. Fotografera örn har alltid stått på göralistan och nu fick man göra det. Och det överträffade alla förhoppningar då man hade turen att få se så många. Så man får se när man kryper in i ett gömsle igen. Men bild på en anka eller dylikt är inte illa det heller.
   Varmt tack för din fina kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.